dissabte, 15 d’agost del 2015

I després diuen que no són nacionalistes (La Veu del País Valencià, 15/08/2015)

Des de fa molt de temps, tant el PP con (també) el PSOE, i més encara Ciudadanos i UPyD, ens volen fer creure que ells no són nacionalistes. I que nacionalistes ho són CDC, el Bloc, la CUP o el PNB. Això sí: no són nacionalistes però s’emboliquen amb la bandera d’Espanya tant sí com no, com ja ens tenen acostumats tant el Sr. Rajoy com el Sr. Sánchez. A més, s’emocionen amb l’himne espanyol, que no pot ser xiulat de cap de les maneres, faltaria més!

Ens volen fer creure que ells no són nacionalistes, i que nosaltres, els “nacionalistes” (els qui sí que ho reconeguem) i només nosaltres, estem obsessionats amb les senyes d’identitat, amb les banderes, els himnes i les pàtries. I ells no! Però a la mínima cauen en el propi parany. Perquè diuen que els qui (pràcticament acusen de nacionalistes, com si això fóra un pecat mortal) sobretot catalans i bascos, aquests polítics no s’ocupen dels problemes reals dels ciutadans i només estan per les banderes i pels himnes. I que el que cal fer és governar i no ser “aldeanos”.
 

Però ara que alguna alcaldessa, amb molt bon criteri, ha decidit que les bandes de música no toquen l’himne espanyol a l’eixida i a l’entrada de la processó, aquests que diuen que no són nacionalistes, han anatemitzat les alcaldesses de Real de Gandia i de Sueca, contraries a l’himne, o els alcaldes, com el de l’Alcora, que han amagat la bandera espanyola. Però no havíem quedat que ells no són nacionalistes? No ens deien que el que interessa a la gent és un bon govern i no els himnes i les banderes? I ara, ¿com és que ells que no són nacionalistes, s’han irritat (i de quina manera) per una qüestió d’himnes i de banderes?

Algú s’imagina la Marsellesa a l’eixida d’una processó a Montpeller? O l’Asturias patria querida, en una processó a Avilès? Però la tradició, diuen, de la “Marcha Real”, no pot set canviada. Una tradició que deu vindre, com a mínim, del Paleolític!
I després diuen que no són nacionalistes!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

"El porno no mola" (Religión Digital, 07/02/2024)

  Este es el título del interesante  libro  que ha escrito  Anna Salvia , psicóloga especializada en educación y salud sexual, una obra diri...

MONTSERRAT