dijous, 8 de gener del 2015

Cristians perseguits i l´atemptat a la revista ´Charlie Hebdo´ (LEVANTE-EMV, 07/01/2015)

L´atemptat a la seu del setmanari satíric "Charlie Hebdo", amb 12 morts, ha fet saltar totes les alarmes. I no obstant, aquesta violència és la que viuen cada dia els cristians de Síria i d´Iraq, i també d´altres zones del planeta, sense que Occident s´immute ni faça res per evitar-ho. Sense cap protesta! Sense cap acció a favor dels cristians desposseït dels seus béns, de les esglésies destruïdes i dels qui, fins i tot, són assassinats. 
L´1 d´abril de 1933, els nazis van pintar l´estrela de David i la paraula "Jueu", als comerços dels jueus d´Alemanya. I el juliol passat, els jihadistes de l´Iraq van pintar en roig, l´equivalent a la lletra "N", de natzaré o cristià, a les casses dels cristians de Mosul, davant la indiferència i el silenci d´Occident. D´aquesta manera s´estan eliminant, en ple segle XXI, els cristians d´Iraq, presents en aquest país des dels inicis del cristianisme, molt abans que s´hi establiren els musulmans. Més de 100000 cristians han estat desposseïts dels seus béns i expulsats del Califat Islàmic. Cristians que han estat crucificats o decapitats. Cristians que són abandonats al desert, sense aigua ni aliments, perquè acaben morint de set i de fam. mentre Europa calla!!

Dels 1,5 milions de cristians que hi havia a l´Iraq el 2003, quan el Sr. Aznar i els seus "col·legues" van atacat aquest país amb la mentida de l´existència d´armes de destrucció massives, els cristians han quedat reduïts a menys de 400000.
És una vergonya que estiguem assistint a un genocidi davant el silenci del món civilitzat i que només el papa Francesc haja apel·lat a la raó i al diàleg per acabar amb aquest extermini dels cristians.
El P. Manel Nin, monjo de Montserrat i Rector del Col·legi Grec de Roma, m´enviava un article seu (El martiri de la indiferència) on es feia ressò de la crida angoixada del Patriarca Siri Catòlic Josep III Younan, que denunciava la destrucció d´esglésies, seus episcopals, parròquies. El Patriarca Josep deia: "El nostre arquebisbat a Mosul ha estat cremat totalment, amb els manuscrits i la biblioteca. I ja han amenaçat que, si no es converteixen a l´Islam, tots els cristians seran morts". Per això el Patriarca s´exclamava així: "És una vergonya per la comunitat internacional". 
Iraq, Síria, Palestina, i tot el Pròxim Orient viu aquest drama d´uns germans en la fe, perseguits i assassinats. I ja són centenars els cristians que han estat assassinats i en són moltes més els que s´han vist obligats a fugir del propi país.

I malgrat que la Declaració Universal dels Drets Humans defensa el dret a la llibertat (art 1) a la vida (3) i a la llibertat de pensament, de consciència i de religió, així com a manifestar públicament aquests drets (18) desgraciadament, al segle XXI aquests drets són conculcats. Les minories cristianes dels països de majoria musulmana es veuen perseguides o expulsades.
En un informe de la revista Der Spiegel, s´afirma que els cristians són el grup religiós més perseguit, des de Corea del Nord a Iran i des d´Aràbia Saudita, Afganistan o Somàlia....
I amb aquestes massacres, quina és la resposta del món occidental? Només el silenci? Som molts els qui ens sorprenem d´un món "civilitzat" que calla davant d´aquests assassinats. On són les manifestacions de protesta? Per què no hi ha una denúncia davant d´aquests atemptats contra la vida i la llibertat d´expressió?
I amb tot, "el món no ha estat creat per a ser un cementeri", com deia el papa Joan XXIII, sinó per a viure en la fraternitat, en la justícia, en la llibertat, en el respecte dels uns als altres! Només així s´aconseguirà la pau, perquè com ha dit el papa Francesc, la violència mai no porta la pau.
Amb l´atemptat islamista a la revista "Charlie Hebdo" ha passat com amb l´epidèmia d´Ebola. Mentre els morts per l´epidèmia eren a l´Àfrica o els cristians perseguits eren a Síria i a Iraq, ningú no ha fet res. Ara que, tant el virus de l´Ebola com la violència terrorista ha arribat a Europa, la cosa ha canviat. A vore si es nota l´interès del món Occidental per acabar tant amb el virus de l´Ebola, estiga on estiga, com també amb la violència islamista.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Juan Cotino, ‘màrtir de la fe” (Castelló Notícies, 18/04/2024)

  És un deure de l’Església pregar pels difunts. Per tots els qui han mort, siguen qui siguen. I per això el 13 de juliol de 2020, a la parr...

MONTSERRAT