dilluns, 5 de gener del 2015

4 de gener: Carta als Reis d´Orient (LEVANTE-EMV, 04/01/2015)

Benvolguts Reis d´Orient: un any més, plens d´il·lusió, esperem la vostra vinguda i els vostres regals demà a la nit, la nit més meravellosa de l´any.
Enguany voldria demanar-vos uns paquets ben grans de solidaritat, per tal d´acabar amb la fam al món.
Porteu-nos unes caixes ben grosses de fraternitat i de pau, per posar fi a l´exèrcit, a les guerres, a la violència, al terrorisme, a la despesa militar i a la indústria bèl·lica.
Porteu-nos també el desig de viure en harmonia amb la natura, per aprendre a respectar el medi ambient.
Deixeu als nostres balcons unes caixes de sentit comú, perquè les religions mai més no enfronten els hòmens i les dones, sinó que siguen espais de diàleg, de solidaritat i de fraternitat.
Doneu-nos als cristians un manera nova de viure, fonamentada en la fidelitat a l´Evangeli, sense additius, conservants, ni colorants, tal i com ens demana de viure el papa Francesc.
Porteu als governs el desig de la pau, basada en el respecte, la justícia i la solidaritat, sobretot pels més desvalguts del nostre món.
Porteu als polítics valencians l´amor per la nostra llengua, perquè siga estimada i respectada, i així, els nostres xiquets i xiquetes puguen estudiar en valencià, sense haver de patir cap mena de discriminació.
Porteu als bisbes i als capellans valencians unes grans caixes de sentit comú i de sentit pastoral perquè promoguen la nostra llengua a la litúrgia i als estudis als Seminaris, i deixen, d´una vegada per sempre de menysprear i marginar el valencià.
Porteu als governs dels pobles el respecte per totes les llengües minoritàries, perquè siguen valorades, protegides i respectades com un patrimoni de la humanitat.
Porteu-nos també el desig de lluitar contra la violència masclista i la fi de la discriminació de les dones.
Porteu-nos una sanitat per a tothom i treball per als investigadors, perquè puguen acabar amb el càncer, la sida, l´alzhèimer, l´ebola i el pàrkinson.
Deixeu-nos unes caixes ben grans de justícia, per acabar amb l´esclavitud, la prostitució, la xenofòbia i el racisme, l´abús de poder i l´explotació de les dones i dels infants.
Porteu-nos el sentit de la fraternitat, perquè els països rics ja no s´aprofitaven més del països pobres, sinó que hi haja un corrent de solidaritat que ajude els pobles del Tercer Món a eixir de la pobresa i de la marginació.
Porteu-nos unes caixes ben grans d´honradesa i de rectitud, que acabe amb el frau, la corrupció, la mentida i l´abús dels mercats financers sobre els més dèbils de la societat.
Porteu-nos uns paquets ben grans d´il·lusió i de responsabilitat, per tal que la gent en atur puga trobar treball i així els jóvens valencians ja no hagen d´emigrar en busca de faena.
Deixeu als nostres balcons unes caixes de llibertat, perquè les nacions sense estat pugen decidir lliurement el seu futur, sense pressions ni amenaces per part dels estats més poderosos.
Porteu-nos el sentit de la fraternitat, perquè cap persona no siga desnonada de sa casa i tothom, en moments de dificultats, puga trobar ajuda i comprensió.
Porteu-nos finalment, la il·lusió per treballar per una banca ètica i unes finances amb rostre humà, que no asfixien els més dèbils de la nostra societat, sinó que els ajuden a eixir de les dificultats.
I també porteu uns paquets ben grans del sentit comú als nostres governants, per obrir RTVV, els repetidors de TV3 i les emissions de Catalunya Ràdio, per així defendre la llibertat d´expressió!!
Gràcies per tot, Majestats, vos esperem amb il·lusió perquè amb tot el que ens porteu, pugem fer realitat un món millor.
Al balcó vos deixaré un cabàs de palla i un altre de garrofes per a les vostres cavalcadures, i unes copetes d´anís i uns rotllets d´ou i unes rosquilletes del forn de Filo, perquè tingueu forces per poder continuar repartint alegria i il·lusió durant eixa nit tan llarga.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Juan Cotino, ‘màrtir de la fe” (Castelló Notícies, 18/04/2024)

  És un deure de l’Església pregar pels difunts. Per tots els qui han mort, siguen qui siguen. I per això el 13 de juliol de 2020, a la parr...

MONTSERRAT