dilluns, 11 de maig del 2015

'Ya está bien, hasta aquí hemos llegado' (La Veu del País Valencià, 11/05/2015)

Això afirmava el Conseller valencià José Manuel Vela el 8 de novembre de 2012 (ja fa dos anys i mig!) a propòsit del finançament del País Valencià. El Conseller d’Hisenda afegia encara (protestant davant l’injust finançament del País Valencià) que el govern valencià no aguantarà “ni un año más el modelo de financiación autonómico actual”, i per això denunciava eixe model, ja que era “una injusticia estructural”. I afegia encara: “Ante situaciones injustas, hay que rebelarse” .

Dos anys i mig després d’aquestes declaracions del Conseller José Manuel Vela (declaracions que no va esmenar el President Fabra) el Sr. Alberto Fabra ens diu ara que “no volveré a ser candidato si no consigo mejorar la financiación”. Un nou finançament que defensava el Govern Valencià l’abril de 2013, ja que el President Fabra tornava a “exigir un nuevo modelo de financiación”, per tal de tindre una “financiación justa” (Levante 8.04.13).
I el mes de juliol, també de 2013 (pràcticament fa dos anys) el President Fabra tornava a dir que “el actual sistema de financiación necesita de la revisión y cambio urgente” (Levante 30.7.13). “Urgente” deu voler dir per al Sr. Fabra, que dos anys després d’aquella “reivindicació”, encara estem igual com estàvem! 

Per demostrar la seua “reivindicació”, el Sr. Fabra demanava a Rajoy, “arrancar el 2014 con la nueva financiación”, ja que el Consell perd 13000 milions d’euros per l’infrafinançament! D’ací que la CIERVAL exigia al ministre Montoro, 11000 milions per aquest infrafinançament tan injust! Però tot segueix igual!

Tots hem vist les intencions del ministre Montoro: no hi ha hagut nou finançament autonòmic el 2014 (tal com estava pactat) sinó, que segons ell, el nou finançament serà el 2015!! Una nova mentida com vorem! Això mateix deia el Sr. Antonio Beteta, secretari d’Administraciones Públicas, advertint que “no podrà cambiarse el modelo de financiación, como muy pronto, hasta el 2015”!! Una altra mentida, perquè s’acabarà el 2015 i no tindrem cap nou finançament! I si no, temps al temps.

El Sr. Rajoy està deixant en una gran indefensió els governs autonòmics, sobretot, aquells que aporten més del que reben, com el País Valencià, Catalunya i les Illes Balears! I el Sr. Fabra, amb el seu silenci, es fa còmplice d’aquesta discriminació tan injusta que afecta el País Valencià.

I mentrestant el President Fabra, ple d’eufòria, deia, referint-se al govern del Sr. Rajoy (i supose que deu continuar pensant-ho): “Tenemos un gobierno que nos escucha, que nos entiende, que está a nuestro lado para resolver nuestros problemas. No queremos ser ciudadanos de segunda. Mariano será el presidente que devolverá a la Comunidad una financiación justa y la Generalitat trabaja sin pausa y sin descanso por esta reivindicación”. (Levante 26 de maig de 2013). En aquestes declaracions, el Sr. Fabra no s’haurà equivocat? No serà que en compte d’un “gobierno que nos escucha”, és un gobierno que “NO” escucha?

Per acabar-ho d’arreglar, el Sr. Castellano, actual “Delegado” i antic Conseller, deia: “Todas las medidas que adopta Alberto, parten del sentido común”! (Levante 25 de maig 2013)

Davant de tot aquest embolic, no entenc res! El Sr. Fabra actua amb sentit comú quan demana un millor finançament i l’exconseller Vela deia el 2013 que “hasta aquí hemos llegado”. Per altra part, el presidente Rajoy “nos escucha, nos entiende” i està “a nuestro lado”. Però al mateix temps el Sr. Montoro diu que de nou finançament, res de res!

Per què tants enganys i tantes mentides? Que, d’una vegada per totes diguen la veritat el Sr. Fabra i el Sr. Castellano!! I si no estan d’acord amb el Sr. Rajoy, que “nos escucha, nos entiende, que está a nuestro lado para resolver nuestros problemas”, que diguen prou!! Perquè el mes de novembre ja ha passat i el 2014, també. I si el Sr. Fabra volia “arrancar el 2014 con la nueva financiación”, ja hem vist els resultats!

I si deien que no aguantaran “ni un año más el modelo de financiación actual” (i cal que tots recordem aquestes declaracions del 8 de novembre de 2012) ja em diran què pensen fer! A part de votar en contra quan l’oposició ha presentat a Madrid un canvi de model de finançament!

I és que els polítics cal que siguen hòmens i dones de paraula (“No subiré el IVA”, ens prometia el Sr. Rajoy!!!) i no facen de la mentida, constant i reiterada, la seua forma d’actuar! Clar que ja estem acostumats a les declaracions sorprenents del Sr. Rajoy quan ens deia: “El modelo de Camps es el que yo quiero para España”. I també: “Vamos a hacer en España lo que Matas hizo en Baleares”!

Si el Sr. Fabra fóra un home de paraula, per dignitat, ell i els seus consellers dimitirien per no complir el que ens digueren, o bé es plantarien davant del govern de Madrid, per tal d’exigir el que ens van dir: “Ante situaciones injusta, hay que rebelarse”. Revelar-se com ho va fer Martin Luther King, o Gandhi!! Però ja coneixem com són i què fan els consellers valencians i el President de la Generalitat!!! Moltes paraules, però res més!!!

Per això no m’estranya gens l’actitud de Catalunya de voler deixar Espanya, ja que es tractada com una colònia! De la mateixa manera com és tractat el País Valencià!!! Per això tampoc no m’ha estranyat mai l’actitud de Mèxic, Colòmbia, Argentina, Xile, Veneçuela, Hondures, Panamà, Mèxic, Costa Rica.......de deixar Espanya!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

"El porno no mola" (Religión Digital, 07/02/2024)

  Este es el título del interesante  libro  que ha escrito  Anna Salvia , psicóloga especializada en educación y salud sexual, una obra diri...

MONTSERRAT