dimarts, 19 de maig del 2015

El rostre de l'infant Jesús (LEVANTE-EMV, 15/05/2015)

Al llarg de l´any, el Santoral ens presenta aquells hòmens i dones que han imitat Jesús en la seua vida, i que per això mateix l´han descobert en els altres, com ens demana el Senyor en el capítol 25 de l´Evangeli de Sant Mateu: "Vaig tindre fam i em donàreu menjar, vaig tindre set i em donàreu beure...."
Vore Jesús, descobrir la seua presència enmig nostre, no és tindre ni visions ni aparicions, sinó que és aprendre a mirar els altres amb el cor i no només amb els ulls. Així i només així, descobrirem la persona del Mestre en tots aquells que passen al nostre costat. És per això que m´ha sorprès la notícia que, fa uns dies, els mitjans de comunicació ens donaven: la policia italiana havia obtingut un retrat del rostre de Jesús, quan era xiquet. El procés s´havia realitzat amb les tècniques informàtiques amb les que es construeixen els retrats-robots, per actualitzar les imatges dels mafiosos i altres criminals, a partir de fotos antigues. La policia italiana havia arribat a obtindre la imatge que hauria tingut Jesús de menut, a partir del rostre del Sant Sudari de Torí.
Les tècniques informàtiques i tota aquesta parafernàlia, se les haguera pogut estalviar la policia italiana, ja que només fa falta eixir als carrers de Torrent, de Castelló de la Plana, de Dénia o d´Alzira (entre moltes altres viles) per descobrir quin rostre tenia Jesús quan era xiquet. On podem vore el rostre de l´infant Jesús? No cal anar a consultar la fotografia que han tret els membres de la policia italiana. El rostre de Jesús de menut el podem descobrir en els infants d´Alacant, de Xàtiva o de Nules que no poden fer tots els àpats del dia. El rostre de Jesús el podem veure en els xiquets de València, d¡Almassora o d´Elx que no troben l´estimació dels pares, i que han de captar l´afecte dels seus progenitors. El rostre de Jesús el veiem en els infants de Borriana, de Requena i d´Alcoi que passen gana. El rostre de Jesús el trobem en els xiquets obligats a fer de soldat, en els infants maltractats, en els qui han sofert abusos sexuals, i en els menuts que han de treballar en jornades inacabables, com esclaus, en ple segle XXI. El rostre de l´infant Jesús el podem descobrir en els xiquets víctimes del turisme sexual, en els qui, al Mediterrani, es juguen la vida (i moltes vegades la perden, ofegats a la mar) a les pasteres, per eixir de la misèria i de la fam dels seus països. El rostre de Jesús de menut, el podem descobrir en els infants assassinats a Síria i a Iraq pel fet de ser cristians i en els qui, víctimes de les màfies organitzades, demanen almoina als nostres carrers, i en els infants furtats als seus pares. En tots ells podem descobrir el rostre de Jesús infant.
No ens fa falta mirar la fotografia que la policia italiana ha fet a partir del Sant Sudari, per tal de descobrir la faç de Jesús.

Com deia el bisbe Òscar Romero el 24 de desembre de 1979, "hauríem de cercar l´Infant Jesús, no en les imatges tendres del pessebre. L´hauríem de cercar en els xiquets desnodrits, que se n´han anat al llit sense sopar, en els infants que venen els diaris i després dormen al carrer embolcallats en aquests diaris".
Només que ens atrevírem a mirar els altres amb el cor, en compte de mirar només amb els ulls, descobriríem cada dia el rostre de Jesús, infant, en aquells xiquets que ens envolten. Sense necessitat de tècniques fotogràfiques.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

"El porno no mola" (Religión Digital, 07/02/2024)

  Este es el título del interesante  libro  que ha escrito  Anna Salvia , psicóloga especializada en educación y salud sexual, una obra diri...

MONTSERRAT