dimecres, 28 d’octubre del 2015

Dos llibres de l'amic Anoni Signes (LA VEU DEL PAÍS VALENCIÀ)

Ressò d’unes secularitzacions” i “Cròniques del meu parer”, són els dos llibres de l’amic Antoni Signes que he acabat de llegir.

Publicades per l’editorial Brúfol, el 2015 i el 2014 respectivament, aquestes dues obres, summament interessants, formen part de l’obra de Signes, que inclou també, “Crònica d’un viatjant”, de 2005, “París entre amigos”, de 2007 i “La mestra Úrsula i el coronel Angulo”, de 2014.

Antoni Signes Mulet, que va nàixer a Gata de Gorgos el 1940, ens presenta en “Ressó d’unes secularitzacions”, com la segona part i resposta mediàtica al seu llibre, de 2008, “¿Porqué nos salimos? Los secularizados”. El llibre, amb 135 pàgines, aporta nous elements d’enjudiciament d’aquells fets, expressats des de la mirada subjectiva. Aquesta obra consta de quatre capítols. En el primer, Antoni Signes ens parla de la gènesi, on s’explica la proposta i l’historial. En el segon hi ha la campanya, amb l’edició, la crida i la distribució. El tercer, el ressò de les presentacions i l’últim, el ressò mediàtic.

Pel que fa a “Cròniques del meu parer”, de 320 pàgines, és un recull d’escrits que fan referència a l’Església, “però també a la vida social i política del nostre país”.
 

En la primera part hi ha les col·laboracions, dels anys setanta, de l’amic Signes a la revista “Quaderns de Pastoral”, editat pel Secretariat de Pastoral de Barcelona, on Antoni Signes relata i delata “els esdeveniments ocorreguts a València en aquesta època ja llunyana”. El llibre presenta capítols tan interessants com la primera Jornada de l’HOAC, l’assemblea de bisbes i capellans, el Col·legi de  Sant Tomàs de Villanueva, la carta signada per 350 preveres, el tema de les misses en valencià, el Concili i el postconcili, la crisi de l’Institut Social Obrer o el ressò del VIII Congrés Eucarístic.

La segona part d’aquest llibre, que Antoni Signes anomena “Consideracions dels anys dos mil”, fan referència a les seues col·laboracions en la revista “Nihil obstat”, i que inclou textos seus sobre el bisbe Gaillot a València, el papa Ratzinger o retallades i crisi.

La tercera part del llibre és el que Signes anomena “Somni de primavera”, amb motiu d’unes notes manuscrites seues.

No cal dir que aquests dos llibres de Signes, membre de la Tertúlia dels dilluns al Micalet, són ben interessants, i per això els recomane vivament.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Juan Cotino, ‘màrtir de la fe” (Castelló Notícies, 18/04/2024)

  És un deure de l’Església pregar pels difunts. Per tots els qui han mort, siguen qui siguen. I per això el 13 de juliol de 2020, a la parr...

MONTSERRAT