dilluns, 26 d’octubre del 2015

Altres coses que tampoc no entenc (La Veu del PV)

No sé per què el Govern de l’Estat ha acusat els qui van recolzar el President Mas, el passat 15 d’octubre, quan va declarar davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, de voler pressionar els jutges. El Sr. Rajoy no va dir res de tot això quan el 20 de maig de 2009, la Sra. Rita Barberà i el Sr. Juan Cotino, amb els simpatitzants del PP, van recolzar el Sr. Francisco Camps, amb banderes de la ciutat de València en la seua declaració davant el Tribunal de Justícia del País Valencià. Aquell dia el Sr. Rajoy no va vore cap mena de pressió a la Justícia en aquells que recolzaven el President Camps.

Tampoc no entenc perquè ningú no va vore cap pressió a la Justícia (a diferència de l’acte de dijous dia 15) quan el 2013, els professionals de la Judicatura es van concentrar davant el Palau de Justícia de Barcelona per protestar per les reformes del Ministeri de Justícia.  

No entenc perquè el Barça ha estat multat per la FIFA, amb 40000 euros, pel fet que els seus aficionats i simpatitzants portaren estelades al Camp Nou durant el partit amb el Leverkusen, el 29 de setembre. Una segona multa, després dels 10000 euros que pel mateix motiu, es va imposar a aquest equip després de la final de la Champions, a Berlín, el 6 de juny .

Ni entenc com és possible que el PP diga (si no és per mala fe o per demagògia) que subvencionar Acció Cultural del País Valencià és com subvencionar els neonazis. I furtar com han estat furtant diversos càrrecs públics (empresonats!) d’aquest partit, ¿què deu ser?

Tampoc no entenc com el Govern de l’Estat i el PP s’omplin la boca parlant del corredor Mediterrani, quan la patronal l’ha comparat amb un “carril bici”, ja que no hi ha les inversions necessàries per al seu funcionament.

Ni entenc que el Gobierno puga recórrer el dret a la sanitat per als immigrants sense papers, recuperada per la nostra Generalitat, amenaçant el Govern Valencià amb un recurs d’inconstitucionalitat. No defenen la Constitució, que garanteix la sanitat universal?

No entenc com és possible que el rei Felip diguera a la reunió del Patronato del Instituto Cervantes, que “Espanya está orgullosa de su diversidad y riqueza lingüísticas”, quan veiem que la nostra llengua no arriba a la Justícia, a la monarquia, al Congrés i al Senat, als mitjans de comunicació i a d’altres àmbits de la nostra societat. I quan es posen totes les traves possibles i més, perquè el valencià no ocupe el lloc que li pertoca. I quan a l’Instituto Cervantes, amb 183 centres repartits per tot el món per fomentar l’espanyol, la presència de la nostra llengua és testimonial.

No comprenc perquè les Corts Valencianes han de pagar el cost de l’IVA del bar, per no pujar el menú a 5,65 euros. Els diputats són tan mil·leuristes que no poden pagar el que es mengen?  Ho trobe immoral.

No entenc que el Consell haja de pagar aigua, llum i seguretat a patronal i sindicats, tal i com ha denunciat la Intersindical.

No entenc que Iniciativa del Poble Valencià i Verds-Equo diguen que votar el pacte amb Podemos és una fal·làcia, i que parlen de “la tirania de la majoria”!! Ni entenc que els qui defensen més participació ciutadana en la política, arriben a dir que convocar un referèndum per decidir amb qui pactar, siga un frau.

Tampoc no entenc que el Barça estiga patrocinat per Qatar airways, quan sabem el recolzament que fa aquesta institució a grups intolerants.

No comprenc i m’escandalitza l’actitud i les mentides del Sr. Jesús Sanz, excap de personal de Ràdio Televisió Valenciana.

Ni tampoc no entenc l’argument del Sr. Francisco Correa, que per rebaixar la seua condemna, haja pactat assenyalar alts càrrecs que aprovaven comissions.

No entenc que el company d’aquesta pàgina, Manuel Jardí, parle de “calendari beato” i no s’adone del “nomenclàtor beato”, començant pel seu nom, que vol dir “Déu és amb nosaltres”.

No entenc, si no és per mala fe, la postura de la mare d’un alumne que ha reclamat que la informació de l’institut li arribe en castellà o en anglès (i per què no en xinès?) i no en un “dialecto” com el valencià. I no entenc que cap diari de Madrid no denuncie aquesta actitud, ni haja fet cap campanya per donar a conèixer aquesta reacció xenòfona cap al valencià, com ho fan quan, com diuen (mentint!) que a Catalunya el castellà està perseguit. 

Ni l’actitud de determinats “personatges” de les “Nuevas Generaciones”, lloant el franquisme.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Juan Cotino, ‘màrtir de la fe” (Castelló Notícies, 18/04/2024)

  És un deure de l’Església pregar pels difunts. Per tots els qui han mort, siguen qui siguen. I per això el 13 de juliol de 2020, a la parr...

MONTSERRAT