dimarts, 3 de gener del 2017

Per què tot em passa a mi? (La Veu del País Valencià. 03/01/2017)

Aquest és el nou títol que ens proposa l’escriptor Josep Millo (l’Alcúdia, Ribera del Xúquer), una novel·la publicada recentment per Edicions Bromera i guardonada amb el I Premi Vila de Teulada de Narrativa Juvenil 2015. L’obra, summament interessant i divertida, escrita amb un estil àgil, entretingut i amè, forma part de la col·lecció Espurna de la mateixa editorial.

La novel·la de l’amic Millo arranca en una vesprada de vacances d’estiu amb els dos protagonistes adolescents, Sònia i Max, sols a casa –i intentant retallar distàncies–, quan l’arribada imprevista dels pares d’ell acaba amb el somni que tots dos començaven a bastir. A partir d’aquest moment, comença la desfilada de situacions i personatges, adolescents i adults, que desenvolupen un relat divertit i apassionant, no exempt de sorpreses i embolics, que avança amb un ritme trepidant fins un desenllaç totalment inesperat.
 

Josep Millo

Per què tot em passa a mi? tracta el tema de l’amistat en el context d’una colla d’amics i amigues i, en algun cas, en el descobriment dels primers sentiments amorosos impel·lits per l’atracció física que es desperta amb l’adolescència. Hi ha també altres temes subjacents, com l’educació i formació dels joves; la creació del propi criteri, les relacions entre els adolescents i la família, etc.

Josep Millo és autor de novel·les com, Viatge a l’Illa Gran (Tabarca, 1991), L’enigma dels prismàtics (Tabarca, 1999), La mort espera a Varsòvia (Bromera, 2003), Les cigonyes venien de París (Baula-Edelvives, 2006), El verí de la cobra (Bromera, 2011), L’increïble viatge a l’Illa Gran (Bromera 2015), a més del relat històric Abdul i l’espasa dels Montagut. Millo, amb un llenguatge àgil i acurat, ha rebut diversos premis, com el Ciutat de Torrent de Novel·la Juvenil, el Samaruc de l’Associació de Bibliotecaris Valencians, i el Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil, dins dels Ciutat d’Alzira, a més del Vila de Teulada.
 
  

Amb aquesta novel·la, l’escriptor de l’Alcúdia ens ofereix l’oportunitat d’endinsar-nos, una vegada més, en el món de vegades procel·lós dels adolescents i el de la seua integració progressiva en una societat on els adults no solem posar-los les coses massa fàcils.

Una obra, en fi, recomanable per a llegir, compartir i regalar.


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

A LES EXÈQUIES D’ALEXANDRE ALAPONT (GRUP DEL DISSABTE, 09/09/2023)

  Aquest és el contingut íntegre de la comunicació que J.M. Bausset envià per a la missa funeral d’Alexandre Alapont. “ Servidor bo i fidel,...

MONTSERRAT