divendres, 16 d’octubre del 2015

16 d'octubre: Santa Margaria Ma de Alacoque

Hui 16 d´octubre celebrem la festa de Santa Margarida Mª Alacoque, la gran confident del Sagrat Cor de Jesús.
Margarida, que va ser la cinquena dels fills del notari reial Claudi Alacoque, va nàixer el 22 de juliol de 1647. La seua infància va ser tranquil·la, tot i que va perdre a son pare quan ella tenia huit anys i per això sa mare la internà a les clarisses de Charolles. Als deu anys va tindre una malaltia que li durà fins als catorze i degut a aquesta raó va deixar el convent i tornà a sa casa. Obtinguda la curació, Margarida va prometre que seria religiosa, i per això el 25 de maig de 1671 va decidir entrar al convent de les Saleses de Paray-le-Monial, on Déu li va fer comprendre que en la seua vida, Margarida reproduiria com a trets principals, i els donaria a conèixer, l´amor de Déu per tota la humanitat i l´amor a la Creu.
Margarida va vestir l´hàbit el 25 d´agost del mateix any, i al convent es dedicà als treballs més humils. El 6 de novembre de 1672 va fer la professió a l´Orde de la Visitació de la Mare de Déu.

Margarida va rebre diverses revelacions de Jesús sobre l´amor de Déu per tots els hòmens. Així va ser per primera vegada el 24 de juny de 1673. L´any següent Margarida va vore el Cor de Jesús ferit per les espines dels pecats dels hòmens. I el mateix 1674, en una nova revelació, Margarida va rebre l´encàrrec per part de Jesús, de combregar sempre que li ho permetera l´obediència (ja que la comunió no era lliure com ho és ara), especialment els primers divendres de mes. Jesús també li va demanar que fera una Hora Santa la nit del dijous al divendres. En saber això la superiora, respongué negativament a les peticions que li demanà Margarida, i després d´examinar-la alguns metges, determinaren que Margarida era una visionària. D´ací que condemnaren el desig de pregària de la religiosa i prohibiren a la superiora que fera cas d´allò que Margarida havia dit que veia. La religiosa es va sotmetre a l´obediència i trobà ajuda i confort en el Beat Claudi de la Columbiere, gràcies a una visita que aquest jesuïta va fer al convent de les Saleses.
Malgrat la prohibició que rebé, Margarida va tindre altres visions de Jesús, que li demanava que el primer divendres després de l´octava del Corpus, se celebrara una festa en honor del Cor de Jesús. El missatge que rebé Margarida va ser rebut amb entusiasme, per part d´alguns i amb atacs per part d´altres. Enmig de l´ambient Jansenista de l´època, que presentava un Déu més jutge que pare, i un Déu impassible i incapaç d´estimar fins a morir per tots els hòmens, Margarida va descobrir i transmetre un Déu de misericòrdia i de perdó.
Intel·ligent, flexible i amb bon cor, Margarida, al convent, va exercir entre d´altres serveis, el de mestra de novícies i infermera.
Malgrat les dificultats d´un primer moment, la devoció al Sagrat Cor de Jesús va anar avant i s´estengué pels altres convents de les Saleses i després per tot el món, fins els nostres dies.
Malalta l´octubre de 1690, va morir el 17 d´aquell mes i va ser canonitzada pel papa Benet XV el 13 de maig de 1920.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Juan Cotino, ‘màrtir de la fe” (Castelló Notícies, 18/04/2024)

  És un deure de l’Església pregar pels difunts. Per tots els qui han mort, siguen qui siguen. I per això el 13 de juliol de 2020, a la parr...

MONTSERRAT