dimecres, 4 de març del 2015

El grup de seglars i de rectors del dissabte (LEVANTE-EMV, 03/03/2015)

Amb una actitud de denúncia profètica, i davant de les eleccions que s´acosten al País Valencià, el Grup de seglars i de rectors del dissabte ha donat a conèixer un manifest clar i valent, on els integrants d´aquest Grup aposten per una política amb rostre més humà, i sempre al servei dels ciutadans.
El text que ha presentat aquest Grup ha estat motivat pel compromís que els seus membres tenen amb el nostre Poble. I per això, plens d´il·lusió, i "des de la fe en Jesús", desitgen que les eleccions del pròxim mes de maig facen possible "una nova manera de fer política".
El manifest ha nascut al si d´aquesta associació, pel fet que els seus membres, seglars i de rectors, no volen resignar-se "a l´augment de la pobresa i a la desigualtat social, la precarietat i l´explotació laboral" que estem vivint, així com tampoc a "les retallades i els desnonaments" que fan patir tanta gent. És per això que, davant les pròximes eleccions municipals i autonòmiques, aquest document dona suport a aquells partits que "lluiten contra la pobresa i l´exclusió social", i fa una aposta per aquells polítics que defenen una "sanitat, educació i justícia per a totes les persones, també les immigrades". Aquest Grup defèn també una política que faça possible, pel que fa al treball, a arribar a una "ocupació en condicions dignes, que acabe amb l´especulació".
El Grup de seglars i de rectors dels dissabtes també sent la necessitat i la urgència de defendre la nostra identitat com a Poble, "mitjançant la promoció de la nostra llengua i de la nostra cultura", tan maltractades pel Govern Valencià.
Aquest Grup, que aposta per una política que esdevinga servei, rebutja els partits que "han consentit la corrupció o l´emparen", i per això mai no recolzarà aquelles formacions que presenten a les seues llistes candidats imputats. No cal dir que els integrants d´aquest del Grup de seglars i de rectors dels dissabtes, denuncien amb valentia les "actituds xenòfobes i discriminatòries" que denigren la persona humana.
El document d´aquest Grup està en la línia de la denúncia que el papa Francesc està fent de la corrupció i també de l´actitud dels profetes de l´Antic Testament. Només cal recordar que Isaïes exhortava a no perjudicar els altres, sinó a fer-los el bé: "Sigueu justos, defenseu els oprimits, sosteniu la causa dels orfes i les reclamacions de les viudes" (Is 1:16-17). I també: "Deixa anar els qui has empresonat injustament, deslliga els qui tens sotmesos al jou, allibera els oprimits, comparteix el teu pa amb els qui passen fam, si algú no té roba, vesteix-lo" (Is 58:6-7). I Jeremies deia: "Practiqueu el dret i la justícia i allibereu l´espoliat de les mans de l´opressor, no useu la violència amb l´estranger" (Jr 22:3)
Certament que aquest, que és un bon document de cara a unes eleccions que poden canviar el futur del País Valencià, serà criticat per alguns "benpensants" o per gent "d´ordre", que acusarà els seglars i els rectors dels dissabtes de fer política. Però aquests haurien de sentir les paraules del papa Francesc, quan ens exhorta als cristians a no utilitzar "un llenguatge socialment educat, a prop de la hipocresia", ja que per al papa "els qui van amb falsedats, no estimen la veritat, només s´estimen ells mateixos". I la hipocresia com ha dit el papa, "és el llenguatge de la corrupció". D´ací que el papa ens demana no tindre por "per a canviar les coses segons l´Evangeli". Com ens animen a fer els seglars i rectors dels dissabtes.
PD: Ací podreu trobar el document del Grup de seglars i rectors del dissabte: http://www.levante-emv.com/media/documentos/2015-03-05_DOC_2015-03-03_16_21_52_seglars-rectors.pdf

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

"El porno no mola" (Religión Digital, 07/02/2024)

  Este es el título del interesante  libro  que ha escrito  Anna Salvia , psicóloga especializada en educación y salud sexual, una obra diri...

MONTSERRAT