dissabte, 8 de novembre del 2014

8 de novembre: Sor Isabel de la Trinitat (LEVANTE-EMV, 08/11/2014)

El dia 8 de novembre celebrem la festa de la Beata Sor Isabel de la Trinitat, nascuda Dijon el 18 de juliol de 1880. Va vindre al món amb problemes, per la qual cosa ningú esperava que aconseguira viure. Però contra tot pronòstic, la xiqueta sobrevisqué. De caràcter fort, tenia un cor afectuós i fidel, arrelat en una profunda religiositat.
Als 14 anys sentí la necessitat de donar-se del tot a Déu, trobant en la bellesa de la natura, durant les vacances als Pirineus o al Jura, com una mirada i una paraula de Déu. L´oposició de sa mare, ja viuda, va fer que esperara un temps a entrar al Carmel, i començà a ser una contemplativa enmig del món. Finalment el 2 d´agost de 1901, Isabel Catez deixà la casa i ingressà al convent de les Carmelites Descalces de Dijon, on prengué el nom d´Isabel de la Trinitat.
La comunitat del Carmel de Dijon vivia l´ideal de Santa Teresa per mitjà de la pregària i la senzillesa de vida, en gran part gràcies a la priora, la mare Germana, dona de fe, molt atenta a cada monja, a les quals ensenyà els valors fonamentals del carisma teresià. Per això Isabel escrivia: "No trobe paraules per expressar la meua felicitat".
Durant el noviciat, Isabel experimentà la foscor i l´aridesa espiritual, degut al nou ambient, les persones amb qui convivia, tan diferents les unes de les altres i als nous costums. Isabel també patia per sa mare, desolada per l´entrada de la seua filla al Carmel. Però quan l´11 de gener de 1903 féu la professió religiosa, Isabel se sentí envaïda per la gràcia de Déu.
De paciència inalterable, com ho asseguraven les monges que van con viure amb ella, Isabel es dedicà als treballs més senzills. La clausura es tornà lluminosa i les foscors que havia experimentat es van transfigurar en goig i en pau, degut en bona part a la seua gran fe. Ella escrivia: "Per a una carmelita, la seua ocupació al convent és estimar". I afegia: "Donem-nos a l´Amor i fem la voluntat de Déu".
Assídua a la pregària amb el Nou Testament, i d´una manera particular a les cartes de Sant Pau, la lectura de les obres de Sant Joan de la Creu l´ajudaren en el seu camí d´unió amb Déu. Isabel de la Trinitat descobrí que la seua vocació en l´Església era ser per a Déu, lloança de glòria. 
Durant la Quaresma de 1905 Isabel se sentí molt cansada i per això li van traure algunes tasques en el treball del convent. Com que no millorava, va ser traslladada a l´infermeria de la comunitat. Sor Isabel va intuir alguna malaltia greu, com així va ser. Tenia la malaltia d´Addison, amb forts maldecaps i debilitat extrema. Els seus escrits d´aquest temps van ser un cant a la Creu de Crist i al sentit redemptor del sacrifici humà. L´agost de 1906 va escriure "El cel en la fe", una obra on exhortava a la unió amb Déu.

Sor Isabel de la Trinitat va morir el 9 de novembre d´aquell mateix any. Les seues últimes paraules van ser: "Vaig a la Llum, a l´Amor, a la Vida". Amb una gran fe, Isabel va iniciar el camí cap al trobament amb el Déu Trinitat que ella tant havia estimat. Va ser beatificada pel papa Joan Pau II el 25 de novembre de 1984.

Principio del formulario
Final del formulario


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Juan Cotino, ‘màrtir de la fe” (Castelló Notícies, 18/04/2024)

  És un deure de l’Església pregar pels difunts. Per tots els qui han mort, siguen qui siguen. I per això el 13 de juliol de 2020, a la parr...

MONTSERRAT