dissabte, 21 de novembre del 2015

Juliet i Bausset (LA VEU del PV)

El dissabte passat, ja de nit, l’amic Àngel Velasco m’envià un missatge al mòbil, on em feia saber que Juliet, “gran amic de ton pare”, havia faltat.

Julio Palau, d’Alginet, un dels més grans pilotaris, va ser, efectivament, un gran amic de mon pare, amb una amistat, fidel i sincera, que es va allargar en el temps fins a la mort de mon pare.

Fruit d’aquella vella amistat, com em comentaven les meues germanes, cada dos o tres mesos, mon pare telefonava a Juliet, i una germana meua, amb mon pare, anava amb el cotxe a Alginet, per recollir Juliet i un altre amic, i se n’anaven a l’Alcúdia a esmorzar. Mon pare, Juliet i l’altre amic, seien al bar Casanova de l’Alcúdia i “atacaven” un bon allipebre per esmorzar, tot i que mon pare no el tastava. Els esmorzars eren l’excusa per trobar-se els tres vells amics, i parlar llargament de la Pilota, de les partides d’abans i les  d’ara, dels nous pilotaris que anaven eixint, de la “màgia” de l’irrepetible Genovés, dels triquets i de l’afició al nostre esport nacional. Després de l’esmorzar, pausat i tranquil, amb una conversa amena i cordial, una de les meues germanes, amb mon pare, acompanya Juliet i l’altre amic fins a Alginet. I així fins l’altra trobada.
 
Juliet d'Alginet, al Trinquet de Carlet amb aficionats
Fotografia d'Ismael Latorre Mendoza
 
El passat 9 d’Octubre, la Generalitat Valenciàna va atorgar, ben merescudament, la Medalla al Mèrit Esportiu a Juliet, “per la seua dedicació a la Pilota Valenciana”, reconeixent així un dels pilotaris que han fet història. Va ser el fill de Juliet qui va recollir aquest guardó, que era un reconeixement públic dels governants valencians que ara estan ara al Palau de la Generalitat. Juliet, en vida, ha pogut vore el premi a una trajectòria impecable, en el Joc de la Pilota.
 

Juliet

Juliet, que va començar a jugar a Pilota als quinze anys, en la modalitat d’escala i corda, va ser un “dels millors jugadors” de Pilota Valenciana.       

Enguany, el passat mes de setembre, durant les festes de la Mare de Déu de l’Oreto, en el Memorial Josep Lluís Bausset de Pilota Valenciana que organitza l’Ajuntament de l’Alcúdia en homenatge a mon pare, un nét de Juliet (seguint l’estela del seu iaio) amb Montesa, s’enfrontà a Pasqual i Dani, en una partida a l’Alcúdia.
 

Bausset

Estic segur que Juliet i Bausset, com dos veritables cavallers de la Pilota, i retrobats ara al cel, continuaran, com dos entranyables amics, les seues tertúlies, amb allipebre o sense, comentant les partides dels dissabtes a Pelayo, els nous jugadors que van apareixent o la situació al nostre País.

Cavallers i hòmens de paraula, els rostres de Juliet i de Bausset ens mostren encara hui, la bondat a la cara i la importància del diàleg i de l’amistat.
 
Juliet i Bausset en la inauguració del Trinquet d'Alzira - 27 de març de 2011

Segur que el bon Déu que els ha acollit als dos al seu Regne, també seurà a taula amb ells, per enraonar sobre Pilota Valenciana. I no m’estranyaria gens que en algun racó del cel, hi haguera ja un trinquet, on Juliet o Rovellet, acompanyats d’altres pilotaris, faran bones partides de Pilota!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

"El porno no mola" (Religión Digital, 07/02/2024)

  Este es el título del interesante  libro  que ha escrito  Anna Salvia , psicóloga especializada en educación y salud sexual, una obra diri...

MONTSERRAT