dijous, 18 de desembre del 2014

Un Govern que maltracta els més dèbils (La Veu del País Valencià, 18/12/2014)

Així és com es comporta el Govern Valencià amb els més desvalguts de la societat. Menyspreant-los i ignorant-los. Com fa amb els mestres, amb els immigrants, amb els pares que volen l’ensenyament en valencià per als seus fills, amb les víctimes del metro, amb els veïns del Cabanyal, amb els empresaris que reclamen ja el corredor Mediterrani.....

Ha segut ara el TSJ qui ha considerat improcedent el copagament a dependents que els ha imposat la Generalitat. En compte d’afavorir les persones més fràgils de la societat, el Govern Valencià, amb una actitud immoral i indecent, escanya les persones dependents. Per això la justícia ha recordat al Govern Valencià que l’Audiència Nacional anul·là aquesta imposició, i que només el Govern Central és legítim per a impulsar-la.

Per altra part, ja són 35000 les persones que al País Valencià han mort en els últims 8 anys, esperant l’ajut a la dependència. Un ajut que no és cap regal, ja que segons la Llei els pertany. Amb els retards del Govern Valencià en la concessió d’aquestes ajudes, els responsables de la Generalitat veuen com moltes persones acaben morint, abans que hagen pogut cobrar els diners que per llei els correspon. No pot ser això més abjecte?

A més, amb els “miracles” produïts des de la Conselleria de Benestar Social, que ha rebaixat (miraculosament?) el grau de dependència a persones que abans tenien una gradació més alta, fan d’aquest Govern un Govern vomitiu!

I mentre ells ens demanen responsabilitat i confiança, i que els seus militants expliquen a la societat valenciana com ho fa de bé el Govern de la Generalitat, la gent malviu o mor, sense que aquells que haurien de defensar-los moguen un dit!
 

¿No és indignant que el Govern Valencià mentre ha malbaratat els diners dels valencians en Copes d’Amèrica, Màsters de Golf o Fórmules 1, afavorint el Sr. Urdangarín i altres martingales (i cal recordar-ho de nou perquè ningú no ho oblide!) les persones més desafavorides de la societat no poden arribar a finals de mes?

¿No és immoral i indecent que ells cobren (i no mil euros!) puntualment cada mes i els més indefensos no puguen cobrir les necessitats més bàsiques?

Aquests que escanyen els pobres haurien de sentir les paraules de Sant Basili el Gran quan, també hui els diu: “¿No veus com molts dilapiden els seus diners en teatres, en els jocs atlètics, en les pantomimes, en les lluites entre hòmens i feres, l’espectacle de les quals ja ens repugna, i tot per una glòria momentània i l’aplaudiment del poble?...Reparteix les teues riqueses com convinga, sigues liberal i esplèndid en l’ajuda als pobres. Hauries d’estar agraït, content i feliç per l’honor que se t’ha concedit, de no ser tu qui ha d’importunar a la porta dels altres. I en canvi els retreus i et fas quasi inaccessible, esquives trobar-te amb els altres, per no vore’t obligat a afluixar ni un xicotet donatiu”. (De les homilies de Sant Basili el Gran. Homilia 3)

Els membres del Govern de la Generalitat (ells que no falten mai a cap missa ni a cap processó!) també hauria de recordar allò que diu el llibre dels Proverbis: “Qui es riu del pobre ultratja el qui el va fer; qui s’alegra de l’infortuni de l’altre, no queda sense càstig” (Pr 17:5)

I Sant Gregori de Nissa escrivia: “Fugiu d’una manera de pensar digna de lladres i de delinqüents” (Sermó sobre el baptisme)

Per això el Concili Vaticà II, en la Constitució Gaudium et spes, deia: “El poder econòmic no l’hem de deixar a la disposició d’un xicotet número d’hòmens o de grups dotats d’excessiu poder econòmic, ni d’algunes nacions més poderoses” (GS nº 65)

D’ací que amb el Salm 57 puguem dir: “Conscientment cometeu injustícies” (Ps 57:2) i amb el Ps 25: “Les seues mans són malintencionades i plenes de favors per subornar” (Ps 25:10)

Per això el papa Francesc ens anima perquè “no tingueu por de denunciar”, quan la Fórmula 1, el 2012, costà a la Generalitat 40 milions. A ser valents, perquè “el cristià no utilitza un llenguatge socialment educat, d’acord amb la hipocresia, sinó que es fa herald i pregoner de la veritat de l’Evangeli” (Paraules del papa del 3 de juny)     

Per això m’agradaria que els nostres bisbes i capellans posaren al descobert la infàmia d’aquest Govern que xafa els més dèbils. Perquè com deia el Premi Nobel de la Pau, Elie Wiesel, “Cal protestar perquè la neutralitat només ajuda els opressors i no les víctimes”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Juan Cotino, ‘màrtir de la fe” (Castelló Notícies, 18/04/2024)

  És un deure de l’Església pregar pels difunts. Per tots els qui han mort, siguen qui siguen. I per això el 13 de juliol de 2020, a la parr...

MONTSERRAT