dijous, 9 d’octubre del 2014

Benvolgut, bisbe Antonio (LEVANTE-EMV, 03/10/2014)

Demà dia 4, bisbe Antonio, vostè seurà per primera vegada a la càtedra de la Seu de València com a nou pastor d´aquesta Església. Li desitge un fecund ministeri pastoral en el seu servei als cristians d´aquest bisbat. Sap que pot comptar amb la meua pregària perquè, a imatge del Bon Pastor, encoratge la fe i l´esperança del Poble de Déu que peregrina en aquesta terra. 

Al llarg de l´Escriptura els profetes anunciaren la Bona Nova del Regne i també denunciaren amb valentia la mala política d´Israel i la corrupció dels seus governants. I no només els profetes de l´Antic Testament. També els profetes del segle XX, com els bisbes Casaldàliga, Romero, Angelelli o Hélder Câmara, alçaren la veu per denunciar la injustícia i la mentida dels poderosos. I per això, tant uns com altres van ser perseguits, i alguns fins i tot assassinats.



En la Regla Pastoral, Sant Gregori el Gran exhortava els pastors a «oposar-se als grans d´aquest món parlant amb tota llibertat». Per això demane a Déu que li faça el do de l´esperit de profecia, perquè en el seu servei episcopal que comença demà, siga sol·lícit amb els més necessitats. 

Per això m´agradaria que hui dia 3 anara a la Plaça de la Mare de Déu a recolzar les víctimes de l´accident del metro, desemparades pel Govern valencià. Què bonic seria que començara el seu ministeri estant a prop dels qui sofreixen. Perquè com Jesús, vostè ha estat enviat «a consolar tots els qui estan de dol» (Is 61).

M´agradaria també que es reunira amb els treballadors de RTVV, amb els veïns del Cabanyal i amb el col·lectiu de malalts dependents. 

Voldria que per defendre la cultura i la llengua dels valencians, presentara a Roma els textos litúrgics aprovats per l´AVL, «congelats» des de fa anys en algun calaix del palau arquebisbal. ¿No serà hora ja que l´Església valenciana promoga i utilitze la nostra llengua? Per això m´agradaria que vostè utilitzara el valencià assíduament (per així animar els capellans a fer el mateix) com va fer vostè el 8 de setembre presidint a Meritxell la missa en la llengua oficial d´Andorra. Em va alegrar que s´expressara en la llengua d´aquell país. Deixe´s aconsellar pels Rectors dels Dissabtes i per l´Associació Ecumènica de Cristians pel Valencià. 

M´agradaria que com a arquebisbe de València, denunciara la política sanitària del Govern, així com el tracte que reben els immigrants als CIE. I també que encapçalara una manifestació contra la pobresa, contra els qui han destrossat el sistema financer valencià, i contra la política dels bancs i les preferents, que per l´egoisme d´alguns han deixat en la ruïna milers de ciutadans. I també per protestar pels jóvens que han hagut d´emigrar i pels xiquets que al nostre bisbat no poden menjar tres vegades al dia. 

Finalment m´agradaria que posara en evidència els qui s´aprofitaren del viatge de Benet XVI a València per fer negocis bruts. I els qui, amb el cas Cooperació, han espoliat els més pobres del Tercer Món. Per això pregaré al Senyor.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

"El porno no mola" (Religión Digital, 07/02/2024)

  Este es el título del interesante  libro  que ha escrito  Anna Salvia , psicóloga especializada en educación y salud sexual, una obra diri...

MONTSERRAT