divendres, 29 d’agost del 2014

Al nou arquebisbe de València (LEVANTE-EMV, 29/08/2014)


Benvolgut germà i bisbe Antonio: el papa Francesc l'ha nomenat nou pastor d'aquesta Església diocesana, beneïda amb la presència de Sant Vicent Ferrer i de Sant Vicent màrtir, de Sant Lluís Bertran, Santa Teresa Jornet i Santa Miquela del Santíssim Sagrament, de les Beates Pepa Naval i Agnès de Benigànim, de Sant Francesc de Borja, Sant Pere Nolasc, Sant Pasqual Bailon i Sant Tomàs de Villanueva, dels Sants Bernat, Maria i Gràcia i també del canonge Josep Espasa. Com a nou pastor de l'Església valenciana, faça d'aquesta comunitat de deixebles de Jesús un espai de comunió i d'esperança, de diàleg amb el món modern, la cultura i els qui estan en la frontera de la fe. Sense excloure ningú, amb actitud d'acolliment sincer i fratern! 

Atent a la força de l'Esperit, bisbe Antonio, siga un home ben humil, amic dels pobres i servidor d'ells, allunyat dels instints de «fer carrera», model de sinceritat i de bondat. Un bisbe pastor, fidel al Vaticà II, que anime la fe dels cristians i proclame amb valentia la fraternitat, la justícia i l'amor que naixen de l'Evangeli. Siga servidor i no amo d'aquesta comunitat diocesana, ja que com ens ha recordat el papa Francesc, els bisbes han de ser «bons servidors, no bons amos» (24.02.14). I també: «Un bisbe que no està al servei de la comunitat no ho fa bé» (27.03.14). Siga també, bisbe Antonio, un home ben lliure, vestit de les benaurances, defensor de la veritat i de la llibertat, més sensible al paper de la dona en l'Església, i respectuós amb les cultures i llengües minoritàries. Ja sap que el valencià continua marginat per la jerarquia de l'Església valenciana. Normalitze i promoga la nostra llengua a la litúrgia, a la Facultat de Teologia i al Seminari, per tal que la llengua de Sant Vicent Ferrer i de la beata Pepa Naval siga llengua de pregària i de predicació. No es lligue al poder i denuncie amb valentia la injustícia dels poderosos que van tancar RTVV, utilitzaren Benet XVI per a fer negocis i deixen desemparats els malalts i els ancians. Intente acollir també les diverses sensibilitats teològiques, sense por al pluralisme, sense caure en postures uniformitzadores, sempre estèrils. Si el papa Francesc ens ha recordat que «un bisbe no és bisbe per a si mateix, ho és per al poble» (15.05.13) siga sempre missatger de l'Evangeli des del servei, no des del poder. Perquè l'Església que no serveix, no serveix per a res! Des de la càtedra de la Seu de València ajude'ns a fer de la nostra comunitat diocesana una Església senzilla, pobra i lliure, com Jesús ensenyava als seus deixebles: «No prengueu res per al camí, ni bastó, ni sarró, ni pa, ni diners, ni tingueu dues túniques»(Lc 9:3)

Benvolgut bisbe i germà Antonio: enmig del nostre Poble siga un pastor senzill i atent al signes dels temps, un pastor pròxim a la gent, afable i amable, sobretot amb els marginats i els pobres. Siga un pastor sol·lícit perquè així, amb amor, puga acompanyar-nos en el camí de la fe.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

"El porno no mola" (Religión Digital, 07/02/2024)

  Este es el título del interesante  libro  que ha escrito  Anna Salvia , psicóloga especializada en educación y salud sexual, una obra diri...

MONTSERRAT