dijous, 6 de febrer del 2014

Allò que el PP no pot manipular, ho destrueix!!, (LA VEU DEL PAÍS VALENCIÀ, 06/02/2014)

El Conseller Serafín Castellano s‘ha esborronat per la definició que ha fet l’AVL, en el nou Diccionari Normatiu Valencià, on els acadèmics veuen compatibles les denominacions català valencià. I per això el Sr. Castellano ha manifestat que “esa definición se enfrenta al sentimiento de la mayoria del pueblo valenciano”.

Crec que abans d’haver fet aquestes declaracions, que ratllen el ridícul, el Sr. Castellano hauria d’haver parlat amb l’exconseller Font de Mora, perquè li explicara la seua batalla (perduda una i una altra vegada!!) amb el Tribunal Suprem. Perquè resulta que l’exconseller Font de Mora, que es negava reiteradament a reconèixer que el valencià i el català són la mateixa llengua, va vore com el Suprem, repetides vegades, afirmava que la titulació de Filologia Catalana acreditava els coneixements de valencià, desestimant així els recursos presentats per la Generalitat.

Fins a 48 sentències de la justícia (si no en són més!!) reconeixen l’equivalència de la doble denominació,català valencià, tal i com ha reconegut ara l’AVL. I com ho han reconegut sempre, totes les Universitats del món!!!

L’exconseller Font de Mora, no només va perdre tots els recursos davant la justícia, sinó que també va perdre milers i milers d’euros, degut a la seua obstinació d’anar contra els criteris científics! Per cert, eixos milers d’euros no els va pagar l’exconseller de la seua butxaca (com hauria d’haver fet!!) sinó tots els valencians, malgrat que va ser només el Sr. Font de Mora qui s’obstinà en negar una evidència científica!

Si la justícia ha reiterat, una vegada i una altra, el que ara ha dit l’AVL, per al Sr Castellano, ¿la justícia també “se enfrenta al sentimiento de la mayoria del pueblo valenciano”?.

No diuen els polítics del PP que respecten les decisions judicials? I les diverses sentències del Suprem, afirmant la unitat de la llengua, ¿per què no les acaten?

¿També la Real Academia Española “se enfrenta al sentimiento de la mayoria del pueblo valenciano”? Deu ser així, perquè en el seu diccionari, diu: “Valenciano: variedad del catalán que se usa en gran parte del antiguo reino de Valencia y se siente allí como lengua propia”.

Com és possible que, sense escrúpols, manipulen la societat d’aquesta manera? Com és possible que un partit de govern no reconega l’autoritat acadèmica de la Universitat? ¿En algun país del món les autoritats neguen els dictàmens de la Universitat?

També diu el Sr. Castellano que per la compatibilitat del valencià  i del català, “l’AVL perd la seua raó de ser”. I la justícia? ¿També perd “la seua raó de ser”, pel fet que coincideix amb el que ha dit l’AVL?

Per la seua part, el Sr. Bellver, afegint-se a aquesta cerimònia de la confusió, ha dit que “els acadèmics viuen en un món i nosaltres en un altre”!! Certament, Sr. Bellver, té tota la raó del món!!! Els acadèmics viuen en el món de la ciència!! Si vostès no viuen en el món dels acadèmics, ja sap en quin món viuen!!!! Evidentment que no en el de la ciència!!! Vostès viuen en el món de la manipulació, de la demagògia, de la irracionalitat i de l’engany!! ¿Com és possible que no tinguen escrúpols, sabent com saben massa bé, que és la mateixa la llengua la que parlem a València, Girona, Menorca, Morella, Manresa, Elx i Ciutadella?


Diu també el Sr. Bellver que “l’Acadèmia no es va crear per a generar conflictes ni enfrontar posicions lingüístiques”!!! En això té raó, Sr. Bellver!!!  Si els acadèmics es guien per criteris científics, ¿qui està generant conflictes i enfrontaments lingüístics sinó el PP?

Amb tota aquesta història, qui són els membres de la comissió del Diccionari? ¿Quatre incompetents i per això la desqualificació dels Srs. Castellano i Bellver?

La comissió del Diccionari està formada per aquestes persones:
Jordi Colomina, catedràtic de Filologia Catalana.
Rafael Alemany, doctor en Filosofia i Lletres, secció Hispàniques.
Ramon Ferrer, doctor en Historia Medieval.
Josep Palomero, lingüista.
Artur Ahuir, filòleg.
Manuel Pérez Saldanya, llicenciat en Filologia Hispànica.  

Quina titulació lingüística tenen el Srs. Bellver i Castellano per desqualificar els membres del Diccionari?  ¿Per què els Srs. Castellano i Bellver, igual que pontifiquen sobre llengua, no opinen sobre Física Quàntica o sobre Física Nuclear?

Per últim, davant d’aquest nou atac a la llengua, m’agradaria que l’Església, i quan dic l’Església, dic els quatre bisbes del País Valencià, posaren una miqueta de sentit comú, en aquesta absurditat de negar l’evidència científica. Si l’Església sempre ha portat la cultura als pobles, ¿ara callarà, posant-se al costat d’aquells ignorants que neguen l’autoritat de les Universitats?   

Algú recorda allò de, “la veritat vos farà lliures”? (Jo 8:32)

En compte d’inventar-se polèmiques absurdes, els polítics valencians del PP haurien de treballar per solucionar els problemes reals del nostre País, com l’atur que continua creixent o l’infrafinançament, ja que com ha reconegut el Conseller Moragues, els valencians “perdemos 4236 millones entre 2012 y 2013, ya que tenemos la peor financiación”!!!! O també solucionar els problema dels valencians, pràcticament 200000, que han deixat el País Valencià en busca de treball!!

El diccionari de la Real Academia Española defineix ignorar com, “no saber de algo, no tener noticia de ello” i també com a “No hacer caso de algo o de alguien”. És evident que el que ignora d’allò que parla, és un ignorant!!

I és que és més que evident, que allò que el PP no pot controlar o manipular, ho ha acaba destruint!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Juan Cotino, ‘màrtir de la fe” (Castelló Notícies, 18/04/2024)

  És un deure de l’Església pregar pels difunts. Per tots els qui han mort, siguen qui siguen. I per això el 13 de juliol de 2020, a la parr...

MONTSERRAT