dimecres, 19 de febrer del 2014

Ceuta i Lampedusa (LA VEU DEL PAÍS VALENCIÀ, 19/02/2014)



Fins ara són quinze els immigrants que han mort a la frontera de Ceuta. Les inhumanes reixes de Ceuta i de Melilla, amb els ganivets afilats, s’han convertit en uns elements de violència, per tal d’impedir el pas dels immigrants a aquestes ciutats. Per això, el gallec Santiago Agrelo, arquebisbe de Tànger, uns dies abans de Nadal denunciava amb valentia evangèlica, aquesta mesura del Govern espanyol: “Per favor, poseu també mines antipersona i tancs”!! També el portantveu de la Conferència Episcopal Espanyola, José Mª Gil Tamayo, va criticar els ganivets d’aquestes reixes. I encara,. el bisbe emèrit de Màlaga, Ramon Buxarrais deia: “Les fronteres són les cicatrius de la història. No haurien d’existir”. I és que l’Església sempre s’ha fet solidària de tantes i tantes tragèdies que afecten els hòmens i les dones d’ahir i de hui!!



Quan el passat mes de juliol el papa Francesc anà a l’illa de Lampedusa, va qualificar de vergonya, el tracte que el món “civilitzat” dóna als immigrants, molts dels quals arriben morts a les costes d’Europa: “Qui és el responsable de la sang dels nostres germans? Hem perdut el sentit de la responsabilitat fraterna, hem caigut en el comportament hipòcrita”, degut a la “globalització de la indiferència”.



A les reixes de Melilla i de Ceuta, paradoxalment, és el ministre d’Interior, Joge Fernández Díaz, que es proclama als quatre vents catòlic convers, qui no té cap mena d’escrúpols en mantindre una mesura tan inhumana!!



Des de sempre, el cristianisme ha tingut la missió d’humanitzar la vida dels hòmens. I sobretot, humanitzar la vida dels més vulnerables! Com diu el teòleg basc Joseba Andoni Pagola, “Seguir Jesús és fer realitat una vida més humana”. Per això, “Jesús porta esperança a un món que no té perquè ser allò que volen els poderosos de la terra”. Com descriu molt bé Pagola, “Jesús ha revolucionat la història, perquè ell no buscava el poder que deshumanitza. Jesús sospitava del poder que anul·la la llibertat i impedeix la creativitat. Jesús humanitza la vida”.



Davant la reixa de Ceuta, i els quinze immigrants morts, i davant les pilotes de goma com a mesura “dissuasòria”, ressonen hui entre nosaltres les paraules de denúncia del papa a Lampedusa: “La cultura del benestar que ens porta a pensar en nosaltres mateixos i ens fa insensibles al crit dels oprimits”.




Quants milions d’euros es gasten en armes els països occidentals? No és immoral que l’Estat espanyol es gaste en despesa militar per al pròxim exercici, 16526,73 milions d’euros, una mitjana de 45,27 milions per dia? Si el Govern espanyol tinguera consciència, una part d’eixos diners, ¿no haurien d’anar a polítiques de desenrotllament, perquè els ciutadans dels països del Tercer món no hagueren d’emigrar? El Govern espanyol no recorda les paraules de Jesús, “era foraster i no em vau acollir?” (Mt 25:43)



Com diu el teòleg Hans Küng, “cal canviar l’ètica del poder, per l’ètica de la compassió”, és a dir, del “compatir”, de la solidaritat amb el patiment dels altres, per tal de traure’ls del seu sofriment.



El Sr. Rajoy i el Sr. Cotino s’atreviran a convidar el papa Francesc a que vinga a l’Estat espanyol? Tenint en compte que el papa és un immigrant, ¿el rebran amb pilotes de goma?





I és que hi ha una manera humana i cristiana de tractar els immigrants, i aquesta, certament, no és la del govern del PP!!! Un PP que no es perd cap processó, ni cap missa!! Però que després tracta els immigrants amb pilotes de goma!!!



I és que Jesús no estaria mai al costat del qui disparen o manen disparar, sinó que estaria al costat dels qui lluiten per unes millors condicions de vida!!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

"El porno no mola" (Religión Digital, 07/02/2024)

  Este es el título del interesante  libro  que ha escrito  Anna Salvia , psicóloga especializada en educación y salud sexual, una obra diri...

MONTSERRAT