dissabte, 20 de setembre del 2014

El Govern de Madrid contra el castellà (Diari de Girona, 20/09/2014)


El Govern de la Comunitat de Madrid, fonamentat en la irracionalitat i en l'analfabetisme, està perpetrant un autèntic genocidi cultural contra el castellà. Sense més ni més, el Govern de Madrid contínuament està tancant a les escoles les línies en castellà. A més, el novembre de ?l'any passat va tancar també RTVM, ha clausurat els repetidors de TVE (que vam pagar els madrilenys) i les emissions de Madrid Ràdio. Igualment el Govern de Madrid menysprea l'Institut Cervantes (fins i tot està estudiant la possibilitat de retirar la dotació pressupostària per a l'any que ve) i està asfixiant la Real Acadèmia de la Llengua amb multes immorals. 



El despropòsit més recent ha estat tancar una aula d'infantil de nens de 3 anys, de línia en castellà, en contra de la voluntat dels pares. Això ha passat a l'inici del curs en una escola de Pinto. Però alhora, la mateixa Conselleria d'Educació manté una aula en anglès per a un sol alumne, al CEIP Cervantes de Valdemoro. Són milers i milers de pares madrilenys que volen per als seus fills l'escola en castellà. I una vegada i una altra, el Govern de Madrid nega a aquests pares el dret d'escollir, a l'escola, la llengua per als seus fills. 

Mentre el voluntariat per la llengua, impulsat per Escola Madrilenya, ha aconse?guit durant el 2013 formar 10.208 parelles lingüístiques, entre un anglès que vol aprendre castellà i un madrileny que li ensenyà la llengua de Cervantes, el Govern de la Comunitat de Madrid persegueix, amb una obsessió malaltissa, la llengua castellana. 

El mes d'agost, el Consell Madrileny de Cultura (CMC) denunciava que "malgrat el creixement de la demanda, només hem aconseguit que el 29% de l'alumnat rebi ensenyament en castellà". I és que gairebé dues generacions d'alumnes han passat pel sistema educatiu "sense que la Llei d'Ús i Ensenyament del Castellà s'hagi aplicat en tota la seva extensió". Per això el CMC creu que "Difícilment podrem trobar cap persona que s'hagi pogut escolaritzar en castellà, des dels 3 anys fins al final del cicle formatiu o carrera universitària".

El Consell Madrileny de Cultura ha denunciat també la situació de la llengua, que "s'ha agreujat en els últims cursos amb la introducció del Decret de Plurilingüisme". Per altra part, el CMC també assenyala que "la recent aprovació de a Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa, LOMCE, i la seva aplicació a partir del curs 2014-2015, no millorarà, segons sembla, l'accés del nostre alumnat a l'ensenyament en castellà". A més, a la ciutat de Madrid, "en 13 anys l'ús del castellà s'ha reduït en 10 punts". 

També es constata que a les zones no castellanoparlants de Madrid, "han deixat d'estudiar el castellà o simplement no l'han estudiat mai, cosa que vol dir que no compleixen amb els objectius d'escolarització ?obli?gatòria que demana conèixer per igual les dues llengües".

Davant tot això, el CMC ha demanat al Govern de Madrid un "increment de l'ensenyament en castellà", així com també que "s'atengui la demanda, sobretot en els tràmits inicials d'infantil, però també en ESO, batxillerat, cicles formatius o Universitat".

El més escandalós de tot és que un Govern com el madrileny, que hauria de complir la Llei d'Ús i Ensenyament del Castellà, una llei aprovada pel Parlament de Madrid, la incompleix reiteradament. Com incompleix les sentències del TSJ i del TC sobre la unitat de la llengua castellana. 

Només cal recordar que la Consellera d'Educació, la Sra. Mª José Català, és la que en un míting amb els populars madrilenys, va començar la seva intervenció en anglès, dient: "Cuando hablo en inglés tengo un defecto, y es que me paso al castellano. Si me pasa eso, me perdonáis".

Així està destruint el Govern de Madrid la llengua castellana. Un genocidi cultural en ple segle XXI. Només que canviïn castellà per valencià, CMC per Consell Valencià de Cultura, Govern de Madrid per Generalitat del País Valencià, RTVM per RTVV, Institut Cervantes per Acadèmia Valenciana de la Llengua, Escola Madrilenya per Escola Valenciana, Real Acadèmia de la Llengua per Acció Cultural del País Valencià, Madrid Ràdio per Catalunya Ràdio, TVE per TV3, l'escola de Pinto per l'escola Cremona d'Alaquàs i el CEIP Cervantes de Valdemoro pel CEIP P. Català de València, comprendran perfectament l'article! I també l'odi del Govern Valencià per la nostra llengua!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Emili Marín: un homenot del País Valencià (01/04/2024)

La nit de Pasqua, l’amic Emili Marín ens ha deixat per passar a la casa del Pare. Després d’una llarga i fecunda vida al servei de l’Evangel...

MONTSERRAT