dijous, 22 de maig del 2014

El bisbat d´Oriola- Alacant i les eleccions europees (INFORMACION.ES, 21/05/2014)

El bisbat d´Oriola-Alacant s´ha afegit a les reflexions que sobre les eleccions europees han fet els bisbes europeus de la COMECE (Comissió dels Episcopats de la Comissió Europea) i també del Comitè Executiu de la Conferència Episcopal Espanyola. En aquest document, els bisbes europeus animen a la participació dels ciutadans en aquestes eleccions, ja que el vot és sempre un dret i també un deure. Amb valentia evangèlica, els bisbes de la COMECE animen els candidats a ser conscients dels danys col·laterals de la crisi econòmica i bancària, que està afectant a Europa des del 2008. I per això, com demanava el papa Francesc, els candidats han d´estar atents a la «situació dels pobres i vulnerables, dels jóvens i persones discapacitades, sense oblidar aquells que han estat portats a la pobresa per la crisi».
Malgrat la situació difícil que viu Europa, o precisament per això mateix, els bisbes de la COMECE i també el bisbe Jesús, d´Oriola-Alacant, fan una crida a l´esperança, per tal de fer possible «una cultura de moderació», i així «aprenent a viure amb menys», «els qui viuen en la pobresa, puguen accedir a un repartiment més just dels béns». Els bisbes ens criden també a fer realitat una més gran fraternitat, per així «construir un món diferent, presidit per la solidaritat». Aquest document de la COMECE, també demana «el respecte a la dignitat humana», i un «tracte més humà dels immigrants». Finalment, els bisbes europeus acaben apostant per «custodiar la creació» i «la sostenibilitat», així com defensant «la llibertat religiosa».
Si els candidats que es presenten a les eleccions europees feren cas d´aquest document, de segur que naixeria una nova Europa, més solidària, més lliure i més justa! Allunyada de xenofòbies i de racisme.
Segurament algú pensarà que tot això és una utopia i que mai podrem arribar a allò que demanen els bisbes de la COMECE. Però això no és veritat! És possible aconseguir un món més just, si tots posem de la nostra part allò que hi ha de bo en el nostre cor. Com Oreto i Dani, dos jóvens cristians, de l´Alcúdia, que es casaran el dissabte 7 de juny. Els dos han decidit que tot allò que els regalaran pel seu casament, anirà destinat a Càritas! En un món amb tantes dificultats econòmiques, on tanta gent ho està passant malament, Oreto i Dani ens són un exemple de generositat, de fraternitat, de solidaritat. Ells no volen que la festa del seu casament siga una festa només per a ells i les seus famílies. Volen compartir l´alegria del seu casament amb els qui no tenen res, amb els qui passen fam, amb els qui no poden arribar a finals de mes. I per això donaran a Càritas allò que els regalen!
Si tots fórem capaços d´un gest de generositat com faran Oreto i Dani, el nostre món canviaria. I així faríem realitat una utopia: una societat més solidària, més fraterna, més justa.

1 comentari:

  1. Aquest article ha estat publicat hui, amb alguna variació, al Diari de Girona. Ací us el deixe:

    ELS BISBES I LES ELECCIONS EUROPEES

    Els bisbes europeus de la Comece (Comissió dels Episcopats de la Comissió Europea) han fet un document en relació amb les eleccions que tindran lloc diumenge dia 25.
    En aquest text, els bisbes europeus animen en primer lloc a la participació dels ciutadans en aquestes eleccions, ja que el vot és sempre un dret i també un deure.
    Amb valentia evangèlica, els bisbes de la Comece animen els candidats a ser conscients dels danys col·laterals de la crisi econòmica i bancària, que està afectant Europa des del 2008. I per això, com demanava el papa Francesc, urgeixen els candidats a estar atents a la "situació dels pobres i vulnerables, dels joves i persones discapacitades, sense oblidar aquells que han estat portats a la pobresa per la crisi".
    Malgrat la situació difícil que viu Europa, o precisament per això mateix, els bisbes de la Comece fan una crida a l'esperança, per tal de fer possible "una cultura de moderació", perquè "aprenent a viure amb menys", podrem fer que "els qui viuen en la pobresa, puguin accedir a un repartiment més just dels béns".
    Els bisbes ens criden també a fer realitat una més gran fraternitat, per així "construir un món diferent, presidit per la solidaritat".
    Aquest document de la Comece també demana "el respecte a la dignitat humana", i un "tracte més humà dels immigrants". Finalment, els bisbes europeus acaben apostant per "custodiar la creació" i "la sostenibilitat", així com defensant "la llibertat religiosa". I és que és necessari que els governs lluitin contra la pobresa, no contra els pobres!
    Si els candidats que sortiran elegits a les eleccions europees de diumenge tinguessin en compte les recomanacions que els bisbes fan en aquest document, de segur que naixeria una nova Europa més solidària, més lliure i més justa. Allunyada de la xenofòbia i del racisme.
    Segurament algú pensarà que tot això és una utopia i que mai podrem arribar a allò que demanen els bisbes de la Comece. Però això no és veritat. És possible aconseguir un món més just, si tots posem de la nostra part allò que hi ha de bo en el nostre cor. Com Oreto i Dani, dos joves cristians de l'Alcúdia, el meu poble, que es casaran el dissabte 7 de juny. Tots dos han decidit que tot allò que els regalaran pel seu casament, anirà destinat a Càritas.
    En un món amb tantes dificultats econòmiques i amb tant d'egoisme, on tanta gent ho està passant malament, Oreto i Dani ens són un exemple de generositat, de fraternitat, de solidaritat. Ells no volen que la festa del seu casament sigui una festa només per a ells i per a les seves famílies. Volen compartir l'alegria del seu casament, del seu compromís cristià basat en l'amor, amb els qui no tenen res, amb els qui passen fam, amb els qui no poden arribar a finals de mes. I per això donaran a Càritas allò que els regalen.
    Si tots fóssim capaços d'un gest de generositat com el d'Oreto i Dani, el nostre món canviaria. Ells dos han optat per viure més senzillament, per tal que els qui menys tenen, puguin viure amb dignitat. Imitant la solidaritat d'aquest dos joves, faríem que allò que creiem que només és una utopia, esdevingui una realitat. Només així construiríem una societat més solidària, més fraterna, més justa.

    ResponElimina

Juan Cotino, ‘màrtir de la fe” (Castelló Notícies, 18/04/2024)

  És un deure de l’Església pregar pels difunts. Per tots els qui han mort, siguen qui siguen. I per això el 13 de juliol de 2020, a la parr...

MONTSERRAT