dissabte, 24 de maig del 2014

'Anem a rematar-los, anem a rematar-los' (La Veu del País Valencià, 24/05/2014)



Aquestes paraules no són de cap jove antisistema o de cap radical d’esquerres! Tampoc són les paraules d’un independentista o d’un anarquista. Són paraules del Sr. Alfonso Rus, President de la Diputació de València, Alcalde de Xàtiva i President Provincial del PP valencià, en un míting del PP on es referia als professors que ensenyen en valencià. La frase del Sr. Rus, en el míting a l’Auditori da Xàtiva, a finals d’abril de 2009, era: “Alguns professors valencians, eixos que diuen “aleshores” i “gairebé”, són uns gilipolles. Anem a rematar-los, anem a rematar-los!”. I per això, en el seu estil, al míting del PP a València el dia 21, el Sr. Rus (sense cap vergonya) animava a votar el PP, perquè si no, “Vos pegue una pallissa”!!!

Convé recordar aquesta frase ara que a la xarxa han aparegut insults, vexacions i amenaces, en referència a l’assassinat de la Sra. Isabel Carrasco, Presidenta de la Diputació de Lleó i del PP d’aquell ciutat. És per això que ja s’han realitzat diverses detencions de jóvens, a La Vall de Tabernes, a Borriana i a Bellreguard, en relació a aquesta mort, pels comentaris a la xarxa. I el Ministre de l’Interior ja ha avançat que pensa exercir un control més estricte sobre les manifestacions que recull la xarxa.

Certament que el Ministre de l’Interior (i tot el PP) és molt estricte en relació a la kale borroka i als incidents provocats pels jóvens independentistes o antisistema. Però és molt permissiu amb la kale barraca i la violència de l’extremadreta, una violència i unes agressions que els valencians portem patint des de fa 30 anys!! Què hauria passat si els jóvens agredits hagueren estat militants del PP i els agressors hagueren segut de Bildu? Què hauria passat si hagueren estat agredits els jóvens del PP, per militants d’ERC o de Compromís? Certament que el PP, des del Presidente Rajoy a la Sra. Cospedal, l’Alcaldessa de València o el Sr. Fabra, passant pel Sr. Aznar o la Sra. Esperanza Aguirre, haurien demonitzat Bildu, ERC o Compromís, els haurien acusat de practicar la violència i haurien demanat fermesa i càstig contra aquests partits!! Haurien eixit els Srs. Cotino, Bellver, González Pons, Malonda i Castellano i la Sra. Sánchez de León, per condemnar públicament les agressions patides pels membres del PP!! Ja ho hem vist en l’aldarull (condemnable!) que va patir el ministre Montoro i la dirigent del PP català, Alícia Sánchez Camacho a Vilanova i la Geltrú.

Però quan els agredits són jóvens que van a una Trobada de l’Escola Valenciana, o a un Correllengua, aleshores, Sr. Rus, aleshores no passa res!!! Per què la Sra. Rosa Díaz o el diputat Toni Cantó, o els dirigents del PP o de Ciutadans no diuen absolutament res?

Són molts els anys que s’està “rematant” a intel·lectuals, a polítics de l’esquerra, a mestres, al President de l’AVL, a Joan Fuster i a Manuel Sanchis Guarner, a Vicent Ventura, a Eliseu Climent i a Francesc de P. Burguera, als moviments que treballen per la llengua, a l’Escola Valenciana..... I no passa absolutament res!!!


És curiós com, ràpidament, s’han identificats i localitzats els jóvens que, a la xarxa, es van alegrar de la mort de la Sra. Isabel Carrasco. Però de les amenaces a Enric Morera i a Josep Mª Panyella, no se’n sap res!!!! Què fa laDelegada en aquests casos?

Convé recordar que la Sra. Delegada del Gobierno va autoritzar la concentració del GAV a Benirredrà? La mateixa Delegada que també va permetre l’agressió als estudiants del Lluís Vives! I, no cal ni dir-ho: no assumirà la seua responsabilitat, ni tampoc dimitirà abans d’anar-se’n de la Delegació, “por motivos personales”!! És la mateixa Delegada que odia la nostra llengua!! Només cal recordar la pregunta que li va fer un periodista sobre si parlava valencià. En els anys que porta de Delegada i abans de Consellera, i deia que “lo parlo un poquet”!! O és que va utilitzar el català oriental per això de, lo “parlo”?       

Però no oblidem el President Alfonso Rus, parlant dels professors, animava els seus militants (no ho oblidem!!!) a “rematar-los”!! o a pegar “una palissa” aquells que no voten el Sr. Cañete!!

Però no és només el Sr. Rus, el qui atia la confrontació!! El Sr. González Pons (segon a la llista del PP al Parlament Europeu!!) deia el 9 de gener de 2011: “El catalanismo fascista que hace de la Comunidad Valenciana y de Baleares sus objetivos”, referint-se al Correllengua del Camp Nou. I el Sr. Cotino (President de les Corts Valencianes!!) deia el 2011: “Hay un acuerdo entre Rovira i ETA sobre los PPCC”. Carod Rovira i ETA!!!! I per què no ho va denunciar això el Sr. Cotino? I encara, la ponència del congrés d’AP, el 1980 afirmava: “La Valencianía está intentando ser destruïda por el pancatalanismo”.

I així, entre uns que tiren la gasolina i els altres que encenen el misto, el dissabte dia 17, uns ultres espanyolistes “remataven” cinc jóvens que anaven a la Trobada d’Escoles en Valencià, a Benirredrà!! El Ministre de l’Interior segur que no veu cap relació directa entre l’amenaça del Sr. Rus i els qui van utilitzar la violència i van ferir els cinc jóvens!! Ni entre les paraules dels Srs. Cotino o González Pons!!


Després de les amenaces de mort als diputats de Compromís, Enric Morera i Josep Mª Panyella, i després de la violència que portem patint des de fa 30 anys, és escandalós que el Sr. Gonzalez Pons (El País 22 de maig 2014) diga: “Me preocupa la violencia con que se trata al PP en campaña”!! I que el Sr. Rajoy (Levante 22 de maig 2014) diga: “El PP seguirà aquí por muchos años, pese al acoso” que pateixen!!  

Els valencians sí que estem patint més de 30 anys la violència i les agressions impunes, d’aquells que ataquen la llengua i la cultura del País Valencià!! I ja n’ha prou!!

I mentrestant, el Gobierno de Madrid i el de València, posen de manifest el “clima de intolerancia i de confrontación” a Catalunya, pel moviment del Dret a Decidir. I al País Valencià, tot són flors i violes!! Ni intolerància ni crispació!!! Deu ser pels governants del País Valencià, que continuen ofrenant “nuevas glorias a España”. Segons ells, la societat valenciana és una bassa d’oli!!! “La tierra de la luz y del amor”. Això sí: com diu el Sr. Rus, rematant els valencianistes!!!

Però cal recordar una cosa: tots aquells que utilitzen els insults, les vexacions, les amenaces i la violència, mai no seran capaços de construir un futur en pau.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Juan Cotino, ‘màrtir de la fe” (Castelló Notícies, 18/04/2024)

  És un deure de l’Església pregar pels difunts. Per tots els qui han mort, siguen qui siguen. I per això el 13 de juliol de 2020, a la parr...

MONTSERRAT