divendres, 9 de maig del 2014

«Ni han existit, ni existeixen, ni existiran» (LEVANTE-EMV, 09/05/2014)


Amb aquesta contundència s´expressava el Sr. Jorge Bellver (a la Cerdanya hi ha el poble de Bellver!), síndic del PP a les Corts Valencianes, en el debat del passat dia 7, per rebutjar l´imperialisme català i els Països Catalans. 

Jo creia que un Parlament discutia sobre realitats, és a dir, sobre allò que existeix. No crec que cap Parlament del món passe les hores discutint sobre el sexe dels àngels, sobre si la terra és plana o si la fórmula de la molècula d´aigua és H2O. Allò que no existeix, no cal donar-li més voltes!! Si el PP creu que els Països Catalans, «ni han existit, ni existeixen, ni existiran», ¿per què perden el temps (i el fan perdre als altres!!) amb temes irreals? Si els Països Catalans, segons el PP valencià, és una entelèquia, ¿com poden dedicar una sessió parlamentària a debatre alguna cosa que no existeix?

El PP valencià portarà a les Corts Valencianes una proposta per dir que no existeix el sexe dels àngels? 

El PP valencià farà un ple del Parlament per negar que el quadrat de 4, és 8? O que els mamífers no són rèptils? Passarà el temps el PP valencià negant alguna cosa que ni existeix ni és real?

El PP valencià, que diu que defèn les nostre senyes d´identitat, hauria de recordar la promesa del Conseller d´Hisenda, José Manuel Vela, que deia que «Hasta aquí hemos llegado», pel que feia referència al finançament per part de l´Estat i que «No aguantaremos ni un año más el actual modelo de financiación autonómico»!!! I ja ha passat més d´un any!!

El PP valencià, que diu que defèn les senyes d´identitat dels valencians, hauria de recordar què s´ha fet del Banc de València, de Bancaixa i de la CAM!! 

El PP valencià, que diu que defèn les nostres senyes d´identitat, hauria de recordar les paraules del Conseller Serafín Castellano sobre Canal 9, ja que «si no existira l´haurien d´inventar». 

El PP valencià que va a misses i processons, ¿com tracta després els més dèbils de la nostra societat?

La llengua. El PP valencià, que diu defendre les senyes d´identitat dels valencians hauria de recordar allò que diu l´Estatut d´Autonomia i la Llei d´Ús i d´Ensenyament del Valencià pel que fa a la protecció de la nostra llengua. El president de la Generalitat, l´alcaldessa de València o la d´Alacant, i molts altres polítics del PP, protegeixen tant la llengua, la tenen tan protegida, que la tenen tancada amb pany i clau!! I perquè tenen la nostra llengua tan tancada que l´asfixien, per això tanquen a les escoles les línies en valencià!!

El PP valencià i el Sr. Gonzàlez Pons que en una campanya de màrqueting volia «entender mejor a Cataluña», pot presentar les paraules «dialogants» del Sr. Bellver, quan en la sessió parlamentària denunciava «el pancatalanisme», que «porta molts anys intentant apropiar-se de les coses que no són seues, com la Dama d´Elx, les Illes Columbretes i autors com Ausiàs March»!! Per cert Sr. Bellver: la Dama d´Elx la tenen els catalans o Madrid? I les Columbretes es troben davant Salou? Falta trellat!!


1 comentari:

  1. Aquest article ha estat publicat amb data de hui a La Veu del País Valencià (http://opinions.laveupv.com/josep-miquel-bausset/blog/3783/ni-han-existit-ni-existeixen-ni-existiran-per-josep-miquel-bausset)

    ResponElimina

Juan Cotino, ‘màrtir de la fe” (Castelló Notícies, 18/04/2024)

  És un deure de l’Església pregar pels difunts. Per tots els qui han mort, siguen qui siguen. I per això el 13 de juliol de 2020, a la parr...

MONTSERRAT