dilluns, 3 de març del 2014

Déu és d'esquerres (LEVANTE-EMV, 03/03/2014)


Supose que aquesta afirmació contundent i clara de l'arquebisbe Santiago Agrelo, haurà deixat descol·locats aquells que pensen encara en aquell nacionalcatolicisme que identificava Déu, a la dreta pura i dura! 

En la magnífica entrevista a Levante-EMV de Paco Cerdà, del passat dia 27, l'arquebisbe de Tànger deia veritats com una catedral, quan contraposava el món de la fe, al dels interessos i quan denunciava, com els rics legislen sobre els drets dels pobres.

L'arquebisbe Agrelo, un home profundament evangèlic, criticava també una «política equivocadament economicista», i apostava per «canviar polítiques i consciències», per tal de fer possible un món més humà.

La pregunta, molt intel·ligent, que li va fer Paco Cerdà a l'arquebisbe de Tànger, sobre l'associació de l'Església espanyola amb el PP, va fer que Agrelo responguera amb sinceritat i valentia: «L'Evangeli no és de Dretes», i encara: «Déu és d'esquerres!!»

Fa un any, l'arquebisbe de Munic, Reinhard Marx, també denunciava »l'avarícia de molts dirigents». L'arquebisbe Marx creia que la seua missió no era «tranquil·litzar les consciències d'aquells catòlics que fan pràctiques incompatibles amb l'Evangeli», i per això demanava «la regulació dels mercats», afirmant que «l'economia de mercat pressuposa una moral». A més, defensava que «les idees de dignitat humana, s'imposen en les relacions laborals». L'arquebisbe Marx també denunciava «les grans diferències d'ingressos entre els directius de banc i empresaris i els seus treballadors».

Aquesta valentia evangèlica dels arquebisbes Agrelo i Marx, també s'ha donat en bisbes com Pere Casaldàliga, i la seua aposta pels indígenes de Sao Fèlix d'Araguaia o en Hélder Câmara, identificat amb la lluita dels pobres. O en el cardenal Tarancon, quan defensava la llibertat de l'Església davant el franquisme. 

Però ¿per què a l'Estat espanyols, els bisbes (encara que no tots!) tenen una afinitat tan escandalosament manifesta amb el PP? Per què els bisbes espanyols no són capaços de plantar cara al PP i sempre van a remolc d'aquest partit? Per què els bisbes del País Valencià es mantenen en silenci, davant l'actitud prepotent i autoritària del PP? Per què els quatre bisbes valencians no han denunciat l'abús de poder del PP amb els malalts dependents? Per què no han denunciat l'atac del PP a la llibertat d'expressió, clausurant els repetidors de TV3 o les emissions de Catalunya Ràdio? Per què els bisbes valencians no han defensat l'autoritat de l'AVL, davant el menyspreu que ha mostrat el PP per aquesta entitat? Per què els bisbes valencians no han denunciat la corrupció que es va produir en la visita del papa Benet XVI? Sembla que per ser bon deixeble de Jesús, s'haja de ser militant del PP!! I certament que hi hauran bons cristians en les files del PP, però "Déu és d'esquerres", com ha dit l'arquebisbe Agrelo!! 

                                                  Arquebisbe Santiago Agrelo, de Tànger
 
I encara cal recordar que el papa Francesc en una entrevista el passat setembre deia: «Mai no he estat de dretes!»

1 comentari:

  1. Aquest article ha estat publicat avui per la Veu del País Valencià (http://opinions.laveupv.com/josep-miquel-bausset/blog/3516/deu-es-desquerres)

    ResponElimina

Rafa Barruè, de Vila-real, nou abat de Poblet (Catalunya Religió, 25/04/2024)

  Aquest dilluns 22 d’abril, la comunitat cistercenca del monestir de Poblet, ha elegit com a nou abat el P.   Rafel Barruè i Broch , nascut...

MONTSERRAT