diumenge, 19 de gener del 2014

´Era foraster i no em vàreu acollir´ (DIARI DE GIRONA, 19/01/2914)


Demà dia 19, l'Església celebra la Jornada Mundial de les Migracions, amb l'objectiu de sensibilitzar la nostra societat davant la situació dels immigrants. Amb el lema "Emigrants i refugiats, cap a un món millor", el bisbe d'Albacete, Ciriaco Benavent, president de la Comissió de Migracions de la Conferència Episcopal Espanyola, ha denunciat la reixa de Melilla, amb els ganivets afilats per impedir el pas dels immigrants. El bisbe Benavent també ha criticat, amb valentia, els Centres d'Internament d'Estrangers (CIE) i la restricció dels drets sanitaris dels immigrants.


En ple segle XXI, és escandalosa la situació en la que malviuen els estrangers reclosos, com en una presó, als CIEs. I és també immoral i inhumana la retallada sanitària aplicada als immigrants. 

I tot això, provocat per un Govern, el de Madrid, que assisteix a misses i a processons, i fins i tot alguns membres d'aquests governs han fet pregons de Setmana Santa. Són polítics que reben el Papa amb reverència, però després actuen amb irreverència amb els més dèbils de la societat!

Segurament que els membres del Govern han escoltat moltes vegades el capítol 25 de Sant Mateu: "Vaig tindre fam, i no em donàreu menjar, era foraster, i no em vàreu acollir" (Mt 25 :31-46). I és que davant les necessitats de la gent més desvalguda, podem actuar amb solidaritat o amb indiferència! El govern espanyol maltracta sense pietat els immigrants, ferint-los amb els ganivets de la reixa de Melilla, tancant-los als CIEs i retallant-los una prestació sanitària que ha de ser universal, segons recull la Constitució, que el PP defensa quan li convé! Una vegada i una altra, la Paraula de Déu ens convida a fer costat a les persones més fràgils de la societat, i a "trencar les cadenes injustes, a partir el pa amb el qui té fam, a acollir els pobres que no tenen casa" (Is 58:6-7). I pel contrari, els nostres governants actuen retallant drets! La Paraula de Déu exigeix també no oprimir ni vexar els forasters (Ex 22:20) i pel contrari, el govern de l'Estat els tracta com a delinqüents!



Els nostres governants, durant el Nadal, s'hauran entendrit amb el relat del naixement de Jesús. Però ja en aquest passatge de l'Escriptura se'ns revela el drama de Maria i de Josep, que van tenir el seu fill en un estable, "perquè no tenien lloc a l'hostal" (Lc 2:7). També avui, en ple segle XXI, són molts els homes, dones i infants, que no tenen lloc en el cor i en les lleis dels governs! La Jornada Mundial de les Migracions ens crida també a rebel·lar-nos contra la reforma del Codi Penal de l'article 138bis, que farà que sigui delicte ajudar persones immigrants en situació irregular.

M'imagino que aquests governs no convidaran el papa Francesc a venir a l'Estat espanyol, ja que també és un immigrant, solidari amb els immigrants! Per tot això, els governs europeus no demanaran perdó per l'espoli fet a Amèrica i a Àfrica i per la manera com tracten els immigrants?

1 comentari:

Juan Cotino, ‘màrtir de la fe” (Castelló Notícies, 18/04/2024)

  És un deure de l’Església pregar pels difunts. Per tots els qui han mort, siguen qui siguen. I per això el 13 de juliol de 2020, a la parr...

MONTSERRAT