dimarts, 1 de desembre del 2015

"Los ricos están en Comprmís. Somos la esperanza de los obreros" (La Veu del PV)"

Confesse que ahir, en llegir aquestes afirmacions de la Sra. Isabel Bonig, si em punxen no em trauen sang! La Sra. Bonig i els seus companys de partit van fer aquestes declaracions, i d’altres més sucoses encara, en la presentació, a Sueca, dels candidats del PP a les eleccions del pròxim 20 de desembre.

Si els rics estan en Compromís, ¿és que no me n’hauré assabentat, i el Sr. Carlos Fabra haurà fitxat per Compromís? O la Sra. Rita Barberà? O el Sr. José Luís Olivas? O el Sr. Rodrigo Rato? O el Sr. Bárcenas? Si els rics estan en Compromís, vol dir que les Sres. Sonia Castedo, Angélica Such i Milagrosa Martínez i els Srs. Francisco Correa, Álvaro Pérez, Juan Cotino o els responsables de l’espoli de Brugal, d’Emarsa o de Gürtel s’han afiliat al Bloc Nacionalista Valencià, a Iniciativa, als Vers o a Gent de Compromís? S’haurà afiliat a Compromís el Sr. César Sánchez, President de la Diputació d’Alacant, que es va assignar el modest sou (igual que els obrers!) de 90000 euros? 

Els dirigents del PP també afirmaven a Sueca, que ells són els qui han defensat el valencià més que cap altre partit. I per això la Sra. Bonig deia: ¿Quien ha hecho más por la normalización del valenciano?. Altra vegada, si em punxen no em trauen sang! La Sra. Bonig no recorda els atacs constants a la nostra llengua i les dificultats que el PP ha posat a l’Acadèmia Valenciana de la Llengua o a Escola Valenciana? No recorda la Sra. Bonig el menyspreu al valencià de la Sra. Exalcaldesa de València (a la Crida d’enguany i el seu “caloret”) o la d’Alacant? No recorda tampoc que el PP ha conculcat (tant que parlen de la llibertat dels pares a elegir la llengua a l’escola) el dret de milers de famílies valencianes que no han pogut matricular els seus fills a estudiar en valencià? Si defenen tant la llengua, ¿com és que van tancar RTVV i van intentar asfixiar l’AVL? Que pregunten a Raimon, a Obrint Pas o a Feliu Ventura, entre molts d’altres, l’ajuda que han rebut d’aquells que proclamen que ningú com ells, “ha hecho más por la normalización del valenciano”. O l’atac constant a TV3 i les multes Acció Cultural del País Valencià. Per no parlar de la llengua a l’Església, que no ha estat ni defensada, ni afavorida pel PP. O han demanat als bisbes valencians que utilitzen la nostra llengua a la litúrgia?

I de nou, el finançament. O més aviat, la promesa d’un nou finançament, que en paraules del Sr. Betoret, i gràcies al PP, “tratará a los valencianos de forma justa, solidaria y adecuada”. Crec que, amb la majoria absoluta que té el PP, no li cal fer promeses d’un nou finançament per al País Valencià. Simplement ho pot fer ja, de seguida, perquè té la majoria suficient (i de sobres) al Congrés i al Senat, per fer-ho! A què espera a aprovar eixe nou finançament si no té cap obstacle que li ho puga impedir?

Quan els dirigents del PP diuen que “somos la esperanza de los obreros”, ¿saben quina misèria de pensió cobren els pensionistes, després de treballar tota la vida? I quan es proclamen “esperanza de los obreros”, ¿saben les dificultats que han tingut els malalts dependents per cobrar allò que, per justícia els corresponia? ¿Saben les trampes que s’han fet des de l’Administració, per alterar els barems dels malalts dependents i així no pagar el que a dret a llei havien de cobrar aquestes persones?  

Els polítics han de ser hòmens i dones que en les seues declaracions diguen la veritat. Per això la Sra. Bonig hauria de recordar aquelles paraules de Jesús a l’Evangeli de Sant Joan, un text que ens hauria d’interpel·lar a tots, però més encara als polítics: “La veritat vos farà lliures”. I també les paraules del profeta Jeremies: “És la mentida i no la veritat, que preval al país” (Jr 9:2). I: “L’un juga males passades a l’altre i no diuen la veritat; han habituat la llengua a parlar fals” (Jr 9:4). I finalment: “Són engany les paraules de la seua boca” (Jr 4:7).  El qui siga confrare, que prenga candela! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Juan Cotino, ‘màrtir de la fe” (Castelló Notícies, 18/04/2024)

  És un deure de l’Església pregar pels difunts. Per tots els qui han mort, siguen qui siguen. I per això el 13 de juliol de 2020, a la parr...

MONTSERRAT