dilluns, 21 de desembre del 2015

Les mentides electorals (La Veu del PV)

La campanya electoral ens convida a escoltar diverses promeses, que, la majoria de les vegades, no són sinó mentides, ja que després descobrim que allò que ens havien promès, no es compleix. Algú recorda els 800000 llocs de treball de Felipe González, el 1982? O el seu, “apoyaré el Estatut que apruebe el Parlament”, de Rodriguez Zapatero, a Catalunya? O el “no subiré el iva” del Sr. Rajoy?. O “Otan, de entrada no”.

El passat 28 de novembre, el Presidente Rajoy ens prometia “agua para todos” i un nou finançament. I és que ja ha començat la tómbola i el sorteig del 20D.

Com ja he dit alguna vegada, el partit que està en el poder no cal que faça promeses electorals. Simplement, i perquè pot fer-ho, que porte a terme el que ara promet i que, paradoxalment, en una legislatura, com la que ara acaba, no ha fet. No cal prometre “agua para todos”, un nou finançament o el corredor Mediterrani, sinó passar de les promeses als fets.

Hi ha tantes promeses incomplertes per part del Gobierno. Una d’elles era la de solucionar els problemes dels ponts. O la de no fer ponts. El Sr. Rajoy va prometre que traslladaria als dilluns les festes que caigueren entre setmana, com és el cas dels dies que hi ha entre la Constitució i la Immaculada. Aquesta promesa no necessitava cap element especial per tal de complir-la, com sí que necessita la creació d’una infraestructura important, en cas que vulguen fer un transvasament, ja que també se’ns prometia l’aigua de l’Ebre.  Perquè no cerc que ens volgueren portar l’aigua de l’Ebre a poals. Aquesta promesa de “agua para todos”, va ser feta abans, quan el PP estava a l’oposició, i ara, malgrat els quatre anys de legislatura on el PP ha governat amb majoria absoluta, el Gobierno no ho ha portat a terme.

Canviar les festes d’entre setmana i traslladar-les als dilluns, per així eliminar els ponts, només depenia d’un decret de “Presidencia del Gobierno”. Però si ni això han complert, ¿com hem de creure que hi haurà un nou finançament, el corredor Mediterrani o que tinguen la intenció de portar l’aigua de l’Ebre al País Valencià?

El pacte Compromís i Podem, farà realitat un grup valencià propi al Congrés com se’ns ha promès? Una altra promesa que ja vorem si es fa realitat. L’amic Vicent Partal ens recordava les promeses que, als anys setanta, el PSOE va fer al PSPV, PSC i PSI, i que van quedar com van quedar. O no recordem el dret a l’autodeterminació que el PSOE defensava a Suresnes?

En les seues declaracions, els polítics han de prometre allò que poden complir, i no vendre fum per tal de guanyar vots, prometent eliminar els ponts, agua para todos, o grup parlamentari propi. Els polítics tampoc han de fer el ridícul mencionant Kant, sense ni conèixer-lo! O prometent que posaran a ratlla el nacionalisme, quan els qui fan aquesta promesa són més nacionalistes (espanyols, això sí) que aquells que ells acusen de ser nacionalistes.  

La loteria del 20D està en marxa. A vore qui ens sorprèn amb una promesa més increïble de complir! 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Juan Cotino, ‘màrtir de la fe” (Castelló Notícies, 18/04/2024)

  És un deure de l’Església pregar pels difunts. Per tots els qui han mort, siguen qui siguen. I per això el 13 de juliol de 2020, a la parr...

MONTSERRAT