dimarts, 17 de setembre del 2013

“Ante situaciones injustas, hay que rebelarse” (LA VEU DEL PAÍS VALENCIÀ, 17/09/2013)

                                               Hay que rebelarse, deia el conseller Vela

El 8 de novembre de 2012 (pràcticament ara fa ja un any!) el Sr. José Manuel Vela, Conseller d’Hisenda, afirmava: “Ya está bién, hasta aquí hemos llegado”. I per això, deia que el govern valencià no aguantarà “ni un año más el modelo de financiación autonómico actual”!! El Conseller denunciava que eixe model era “una injusticia estructural”, i afegia: “Ante situaciones injustas, hay que rebelarse” .

L’abril passat, el President Fabra tornava a “exigir un nuevo modelo de financiación”, per tal de tindre una “financiación justa” (Levante 8 .04.13).

I el mes de juliol, Fabra tornava a dir que “el actual sistema de financiación necesita de la revisión y cambio urgente” (Levante 30.7.13). I per això, Fabra demanava a Rajoy, “arrancar el 2014 con la nueva financiación”, ja que el Consell perd 13000 milions d’euros! per l’infrafinançament !! D’ací que la CIERVAL exigia a Montoro 11000 milions per l’infrafinançament!

 I és que tots hem vist les intencions del ministre Montoro: no hi haurà nou finançament autonòmic el 2014 (tal com estava pactat) sinó el 2015!! Això mateix deia el Sr. Antonio Bateta, secretari d’AdministracionesPúblicas, advertint que “no podrà cambiarse el modelo de financiación, como muy pronto, hasta el 2015”!!

D’aquesta manera, el Sr. Rajoy deixa en una gran indefensió els governs autonòmics, sobretot, aquells que aporten més del que reben, com el País Valencià, Catalunya i les Illes Balears!

I mentrestant, el President Fabra, ple d’eufòria, deia, referint-se al govern del Sr. Rajoy “Tenemos un gobierno que nos escucha, que nos entiende, que está a nuestro lado para resolver nuestros problemas. No queremos ser ciudadanos de segunda. Mariano será el presidente que devolverá a la Comunidad una financiación justa y la Generalitat trabaja sin pausa y sin descanso por esta reivindicación”. (Levante 26 de maig de 2013). En aquestes declaracions, el Sr. Fabra no s’haurà equivocat? No serà que en compte d’un “gobierno que nos escucha”, és un gobierno que “NO escucha”?

Per acabar-ho d’arreglar, el Sr. Castellano deia: “Todas las medidas que adopta Alberto, parten del sentido común”!! (Levante 25 de maig 2013)

Davant de tot aquest embolic, no entenc res! El Sr. Fabra actua amb sentit comú quan demana un millor finançament i l’exconseller Vela deia que “hasta aquí hemos llegado”. Per altra part, el presidente Rajoy “nos escucha, nos entiende” i està “a nuestro lado”. Però al mateix temps, el Sr. Montoro diu que de nou finançament, res de res!

Per què tants enganys? Que, d’una vegada diguen la veritat el Sr. Fabra i el Sr. Castellano!! I si no estan d’acord amb el Sr. Rajoy, que “nos escucha, nos entiende, que está a nuestro lado para resolver nuestros problemas”, que diguen prou!! Perquè el mes de novembre ja està a tocar i el 2014, també. I si el Sr. Fabra vol “arrancar el 2014 con la nueva financiación”, ja pot córrer!!!

I si deien que no aguantaran “ni un año más el modelo de financiación actual” (i cal que tots recordem aquestes declaracions!) ja em diran què pensen fer! !!! A part de suspendre el debat de reforma de l’Estatut!

I és que els polítics cal que siguen hòmens i dones de paraula (“No subiré el IVA”, ens prometia el Sr. Rajoy!!!) i no facen de la mentida, constant i reiterada, la seua forma d’actuar!

Si el Sr. Fabra fora un home de paraula, per dignitat, ell i els seus consellers dimitirien per no complir el que ens digueren, o bé es plantarien davant del govern de Madrid, per tal d’exigir el que ens van dir: “Ante situaciones injusta, hay que rebelarse”. Revelar-se com ho va fer Martin Luther King, o Gandhi!! Però ja coneixem com són i què fan els consellers valencians i el President de la Generalitat!!! Moltes paraules, però res més!!!

Per això no m’estranya gens l’actitud de Catalunya de deixar Espanya, ja que es tractada com una colònia! De la mateixa manera com és tractat el País Valencià!!! Per això, tampoc no m’ha estranyat mai l’actitud de Mèxic, Colòmbia, Argentina, Veneçuela, Hondures, Panamà, Costa Rica.......de deixar Espanya!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Juan Cotino, ‘màrtir de la fe” (Castelló Notícies, 18/04/2024)

  És un deure de l’Església pregar pels difunts. Per tots els qui han mort, siguen qui siguen. I per això el 13 de juliol de 2020, a la parr...

MONTSERRAT