diumenge, 23 de juliol del 2017

El Certificat de Capacitació en Valencià (VILAWEB/ONTINYENT, 23/07/2017)

Amb molt bon criteri i amb un gran sentit comú, com informaven els mitjans de comunicació l’11 de juliol passat, el STEPV va demanar a la Conselleria d’Educació que els llicenciats en Filologia Catalana que vulguen impartir classes de valencià no hagen de presentar el Certificat de Capacitació en valencià. Seria més que absurd que un llicenciat en Filologia Catalana, tant si ha fet la llicenciatura a Palma o a Barcelona, haguera de presentar un certificat que el capacite per fer classes de valencià, aquella assignatura en la qual ell ja n’és llicenciat. Algú s’imagina que un llicenciat en Filologia Anglesa per la Universitat de Cambridge necessitara un certificat per fer classes d’anglès a Ontinyent, a Elx o a Almassora? Però al País Valencià tot s’hi val. Encara que siga fent aquest ridícul.

Dic això perquè tampoc ningú no es pot imaginar que a un llicenciat en Filologia Hispànica per la Universitat Autònoma de Madrid i que fera classes a un institut de l’Alcoià o del Baix Maestrat, li pogueren exigir un certificat de Capacitació de castellà.



Aquest absurd del requisit lingüístic ve del govern de la Generalitat, en mans del PP, que una vegada i una altra posava (i el partit continua fent-ho) dificultats a l’ensenyament de la nostra llengua, tot negant la unitat de l’idioma que parlem al País Valencià, a Catalunya, a la Franja d’Aragó a Andorra i a les Illes Balears. Per això el PP es va inventar una ordre en 2013 (que ara la Conselleria d’Educació hauria de fulminar d’immediat) que exigia als mestres i al professorat de Secundària i FP la possessió d’algun títol que acreditara el requisit lingüístic de valencià.

Aquesta mesura del requisit lingüístic que va propiciar el PP, com l’atac ara al plurilingüisme, no fa sinó mostrar l’autèntica cara d’un partit que vol acabar amb la nostra llengua i amb el redreçament nacional del País Valencià, per tal que el nostre Poble continue ofrenant noves glòries a Espanya. L’ofensiva del PP i del TSJ contra el decret de plurilingüisme no va només contra la llengua, sinó contra la vertebració del País Valencià. I és que com ha dit el bon amic Francesc Viadel, al partit que va governar la Generalitat durant vint anys ‘no li interessa per a res el valencià’. La seua única obsessió és destruir-lo. Una altra mostra de l’animadversió del PP per la nostra llengua està en la petició que ha fet aquest partit de suspendre cautelarment el decret que prioritza el valencià a l’Administració perquè, segons el PP, margina el castellà.

Espere que el conseller Vicent Marzà, malgrat les pressions que puga rebre dels intolerants de sempre, anul·le eixa llei, i els llicenciats en Filologia Catalana per les Universitats de Catalunya o de les Illes Balears deixen de necessitar un requisit lingüístic per fer classes de valencià al País Valencià. En cas contrari, la situació seria d’esperpent. Com si la Junta d’Andalusia exigira un certificat de Capacitació de castellà als llicenciats en Filologia Hispànica de Castella que volgueren fer classes de castellà a Cadis o a Almeria.

L’objectiu de tots aquells que estan contra el valencià (malgrat que diuen que defenen la Constitución) és aniquilar la nostra llengua i fer realitat, de nou, l’eslògan del franquisme: ‘Si eres español, habla español’, com hem vist en el estiuejants que han protestat a l’Ajuntament de Bellreguard per un pecat tan gran com parlar valencià al País Valencià.

josep miquel bausset

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

"El porno no mola" (Religión Digital, 07/02/2024)

  Este es el título del interesante  libro  que ha escrito  Anna Salvia , psicóloga especializada en educación y salud sexual, una obra diri...

MONTSERRAT