diumenge, 22 de desembre del 2013

Com passarà el Nadal, Sr. Fabra? (LEVANTE-EMV, 22/12/2013)

En pocs dies, Sr. Alberto Fabra, arribarem al Nadal! Com ja sap, cada any el Nadal ens porta records de la infància i fa nàixer al nostre cor, estrelles de solidaritat, d´il·lusió i de fraternitat. Durant el Nadal, tots ens mirem d´una altra manera, no amb els ulls de la cara, sinó amb els del cor. I ja sap que quan ens mirem d´aquesta manera, fem feliços i som feliços!


Però enguany, Sr. Fabra, els valencians arribarem a Nadal amb una gran tristesa! Ja no tenim RTVV! El Govern valencià encapçalat per vostè ha acabat amb ella, després de 24 anys de vida! 1.600 professionals s´han quedat al carrer. Han passat a la llista de l´atur!! Per a 1.600 famílies, aquest Nadal serà negre, com negre ha quedat el senyal de RTVV! I la llibertat d´expressió, ha quedat tocada de mort! Perquè sempre que mor un mitjà informatiu, tots quedem més empobrits!!

Enmig d´aquesta situació, com passarà el Nadal vostè, Sr. Fabra? Ja sé que ens ha dit que no hi ha diners i que no podien assumir els costos de RTVV. Però, podien assumir la Fórmula 1? I la Copa d´Amèrica? I el partit de la selecció nacional de bàsquet a Castelló? I el Màster de Golf, i la Ciudad de la Luz....i tants i tants esdeveniments faraònics que serveixen de ben poc? Per cert, cal gastar 280.000 euros a l´any per als expresidents de la Generalitat? 

Segurament vostè anirà a la Missa del Gall i eixa nit sentirà la lectura del profeta Isaïes: «El poble que avançava a les fosques ha vist una gran llum, una llum resplendeix per als qui vivien al país tenebrós. Els heu omplit de goig, d´una alegria immensa» (Is 9:1ss) És evident que el profeta es refereix al Messies esperat, que els cristians adorem en l´Infant Jesús!!

Però no sé si eixa nit pensarà que el nostre poble, amb el tancament de RTVV, també ara, avança més a les fosques que abans!! I que l´alegria que els xiquets tenien en vore «A la Babalà», s´ha apagat. Com s´ha apagat el goig dels treballadors de RTVV i de les seues famílies! Perquè ara, a l´atur, han perdut aquell treball que feien amb dignitat! Un treball que ajudava a créixer la nostra llibertat com a poble!! Un treball que ajudava a normalitzar, tímidament, és veritat, la nostra llengua! 

Com em vaig alegrar, Sr. Fabra, de les seues paraules, fa dos anys, a favor de TV3!! Deia vostè: «Los políticos estamos para solucionar problemas, no para crear otros nuevos». I amb el tancament de RTVV, vostè ha creat un problema als valencians: la Generalitat ha tancat un mitjà d´informació, que en la nostra llengua, ens informava i ens entretenia. 

Vostè arribarà a la Missa del Gall i menjarà torrons, amb la responsabilitat d´haver tancat RTVV! En eixa celebració i en el dinar de Nadal, recorde les llàgrimes amargues dels treballadors de RTVV que han perdut el seu treball! 

El Nadal d´aquest professionals de la comunicació serà més trist enguany, que l´any passat, perquè així com vostè tornarà al Palau en acabar el Nadal, ells no podran tornar al seu treball!


1 comentari:

  1. Aquest text fou publicat el passat 24/12/2013 a La Veu del País Valencià (http://www.youtube.com/watch?v=HrZ5uba_FHo)

    ResponElimina

Emili Marín: un homenot del País Valencià (01/04/2024)

La nit de Pasqua, l’amic Emili Marín ens ha deixat per passar a la casa del Pare. Després d’una llarga i fecunda vida al servei de l’Evangel...

MONTSERRAT