dissabte, 14 de desembre del 2013

300 euros (La Veu del País Valencià, 14/12/2013)


Sí!! 300 euros és el que cobra Juanita Llinares, la dona de la Pobla Llarga que a través de la xarxa, ha denunciant amb valentia les mesures immorals de la Generalitat envers els malalts dependents!

Amb una filla tetraplègica de 35 anys, ingressada en una residència, Juanita Llinares, de 69 anys es lamentava del fet que la seua filla cobra 400 euros, dels quals, 300 són per a la residència i la resta per a medicaments!! La situació de precarietat de la residència és tan gran, que una sola persona, com deia aquesta bona dona, ha de donar el menjar a 20 malalts.   

Ella, amb 300 euros i el seu marit amb 500, han de fer miracles per ajudar la seua filla.

I davant d’aquest cas (un d’entre els milers que existeixen!!) el Govern de la Generalitat es dedica a tancar RTVV i a expedientar el col·legi Taquígraf Martí, per l’escridassada dels xiquets (també més que farts!) al President Fabra i a la seua cort d’aduladors!

És una vergonya que una dona cobre 300 euros al mes i que la seua filla, malalta depenent, tinga una ajuda de només 400 euros!! Però que aquest Govern no té cap mena de sensibilitat per la gent necessitada?

Aquest Govern que una vegada i una altra es queixa del mal finançament, és incapaç de plantar-se davant Rajoy, però esclafa els més dèbils, demostrant allò que és!! Si tinguérem un nou finançament, ¿no podria el Govern Valencià ajudar més gent? Però ni Fabra ni cap dels seus Consellers, no mouen un dit sense l’ordre de Rajoy!!

Amb aquesta actitud, el President Fabra s’hauria d’avergonyir en vore una dona que cobra 300 euros al mes!! Com també s’hauria d’avergonyir de les mariscades de més de 4000 euros a costa de la depuradora Emarsa!!

Però ¿que el Govern valencià no té vergonya, permetent que una dona que cobra 300 euros al mes, haja de menjar pa amb oli i sal per a sopar? El Govern Valencià és un govern immoral, ja que permet les retallades injustes i vergonyoses a les persones més necessitades i que més sofreixen! ¿Per què no proven a viure el Sr. Fabra i els seus Consellers, amb 300 euros al mes?

De què li serveix a Juanita Llinares (i a tants i tants valencians que no poden arribar a finals de mes) la Fórmula 1, la Ciudad de las Lenguas, Terra Mítica o la Copa d’Amèrica? La política de balafiament del Govern Valencià, és la responsable de la situació de marginalitat i de pobresa de tants valencians!!! 

Què més ha de passar perquè reaccionem?, es preguntava Juanita en el vídeo que molts hem vist. Què més ha de passar? Com és possible tanta immoralitat, precisament en aquells que tenen l’obligació de preocupar-se pels més vulnerables de la nostra societat? Si el President Fabra i els Consellers tingueren vergonya, no permetrien casos com el de Juanita i tants altres que hi ha al País Valencià!!!

Paradoxalment, el President Fabra es mostra submís amb els poderosos (sense cap exigència a Rajoy) i prepotent amb els humils, amb els pobres, amb els més fràgils de la nostra societat. Precisament el contrari del que hauria de fer!   

Quan va vindre el papa Benet XVI a València el 2006, el President de la Generalitat i tots els Consellers, van anar a vore’l i a sentir-lo. Per cert, quan sabrem els milions d’euros que va costar eixa visita?

I és que els polítics del PP són els primers a agenollar-se davant el papa, però quin poc cas li fan!!

En l’homilia d’inici de pontificat del papa Francesc el passat 19 de març, el bisbe de Roma demanava que els governants eixiren en defensa dels més febles de la societat:“Protegir les persones, mostrar una preocupació per cada persona, especialment pels xiquets, pels ancians, els necessitats, que solen ser els últims en els qual pensem”. El papa pensava en el Govern Valencià?

I en la seua exhortació El Goig de l’Evangeli, del passat mes de novembre, el papa tornava a insistir en la necessitat urgent d’atendre les persones més desvalgudes: “No parlem només d’assegurar el menjar, o d’un “decorós sosteniment”, sinó que tinguen prosperitat sense exceptuar cap bé””. (192)

I encara, el papa diu: “L’imperatiu d’escoltar el clam dels pobres es fa carn en nosaltres quan se’ns estremeixen les entranyes davant el dolor aliè”. (193) Però el Govern Valencià té entranyes?

El papa denuncia amb valentia la “passivitat, indulgència o complicitat respecte a situacions d’injustícia intolerables i als règims polítics que les mantenen”. Certament que aquesta cita d’El Goig de l’Evangeli, no pot ser més adient per al Govern de la Generalitat que menysprea la gent necessitada. (194)

El papa Francesc, torna a insistir en “l’opció pels últims, per aquells que la societat descarta i rebutja”. (195)  

I encara, el papa ens diu: “Mentre no es resolguen radicalment els problemes dels pobres  renunciant a l’autonomia absoluta dels mercats i de l’especulació financera i atacant les causes estructurals de la desigualtat, no es resoldran els problemes del món” (202). I el papa posa el dit a la nafra en dir: “La dignitat de cada persona i el bé comú, són qüestions que haurien d’estructurar tota política econòmica” (203). Però al País Valencià, la política econòmica ha estat de balafiament, amb Terra Mítica, Ciudad de las Lenguas, Fórmula 1, Màster de Golf....

El papa creu que molesta la seua paraula de denúncia, “molesta que es parle d’ètica, molesta que es parle de solidaritat, molesta que es parle de distribució dels béns, molesta que es parle de la dignitat dels dèbils, molesta que es parle d’un Déu que exigeix un compromís per la justícia” (203)

Segur que al Govern Valencià se sent molest per les paraules del papa Francesc, que demana justícia i atenció als més pobres!! I és que el nostre Déu, no és un Déu que ens deixa anestesiats, resignats o adormits!! El Déu dels cristians és un Déu que ens demana un compromís a favor de la justícia i de la dignitat humana!!! És un Déu que ens urgeix a estar al costat dels desvalguts i a denunciar l’opressió dels poderosos!!! Per això el papa demana que “Déu ens regale polítics als quals els dolga de veritat, la societat, el poble, la vida dels pobres” (205) Als nostres governants els importa la vida dels més dèbils?

És evident que la Generalitat no atén ni les paraules del papa, ni el sentit comú, ni la voluntat i el crit de desesperació dels valencians!

I mentre que Juanita cobra 300 euros al mes, el Govern Valencià augmenta un 40 % els assessors de Fabra, que no cobraran 300 euros al mes!! I és que no tenen vergonya!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

"El porno no mola" (Religión Digital, 07/02/2024)

  Este es el título del interesante  libro  que ha escrito  Anna Salvia , psicóloga especializada en educación y salud sexual, una obra diri...

MONTSERRAT