divendres, 1 de juliol del 2016

El Regne Unit, el Brexit i el dret de decidir (VILAWEB/ONTINYENT, 30/06/2016)

Tant des del PP i des de Ciudadanos com també des del PSOE, els dirigents s’han cansat de repetir que el dret de decidir per part de Catalunya no existeix. I per això diuen que si la majoria de catalans opta per fer un referèndum, aquest plebiscit no tindria cap valor, ja que hauria de ser el conjunt dels ciutadans de l’Estat qui decidira sobre el futur de Catalunya. Cosa que no ha passat en els referèndums del Quebec ni d’Escòcia. Ni tampoc en el Brexit de fa uns dies. Perquè, i això ho haurien de recordar els Srs. Rajoy, Sánchez i Rivera, ha estat el conjunt dels ciutadans del Regne Unit de la Gran Bretanya, i no la totalitat dels europeus, qui han decidit de deixar de formar part de la Unió Europea.

Ni el Sr. Rajoy ni tampoc els Srs. Sánchez i Rivera han pogut votar en una consulta en la qual només hi han participat els britànics. Una consulta on els ciutadans del Regne Unit (i només ells) han decidit d’abandonar la Unió Europea. I si això és vàlid a la Gran Bretanya, perquè no ho hauria de ser en una consulta a Catalunya perquè els seus ciutadans puguen decidir lliurement el seu futur?
Misteris de la política o grandesa de la democràcia a Europa, a excepció de l’Estat Espanyol, on els Srs. Rajoy, Sánchez i Rivera no accepten que es puga votar en llibertat. Després, que no vagen presumint de democràcia, veient com neguen als catalans el que sí que és reconegut al Regne Unit.
Per altra part, el Regne Unit de la Gran Bretanya té quatre seleccions de futbol: l’anglesa, la de Gal·les, la d’Escòcia i la d’Irlanda del Nord. Un bon exemple per als Srs. Rajoy, Sánchez i Rivera de respecte a la diversitat de cultures i a les nacions.
Finalment, és una vergonya que qui va ser president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, siga jutjat per un delicte ‘tan greu’ com permetre votar a la ciutadania. És indignant que els qui afavoreixen la democràcia, la llibertat i la participació ciutadana, siguen acusats de desobediència i de prevaricació!
(Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu en aquesta pàgina.)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

"El porno no mola" (Religión Digital, 07/02/2024)

  Este es el título del interesante  libro  que ha escrito  Anna Salvia , psicóloga especializada en educación y salud sexual, una obra diri...

MONTSERRAT