diumenge, 19 de juny del 2016

Unidos Podemos o a la Valenciana? (VILAWEB/ONTINYENT, 19/06/2016)

Després del debat precongresual entre les dues candidatures a la secretaria general del Bloc i les possibles aliances i pactes, finalment tenim, de cara a les eleccions del 26 de juny, la coalició A la Valenciana, tot i que a mi em sembla que és més Unidos Podemos (pel ressò mediàtic que té) que no A la Valenciana.  
Cartell Unidos PodemosDe cartells electorals d’aquesta candidatura n’hi ha molts. Però n’hi ha un que ix molt sovint, on no hi veig els caps de llista del País Valencià. Són els de la Villa y Corte, que en definitiva (com ha passat sempre) són els que tallen l’abadejo. També hi ha la Sra. Ada Colau, és veritat. I la Sra. Mónica Oltra. Però aquest cartell no ens ofereix ni el diputat Joan Baldoví, cap de llista per la circumscripció de València, ni la cap de llista per Castelló. Es presenta el Sr. Pablo Iglesias per la circumscripció de València? O el Sr. Íñigo Errejon? O el Sr. Alberto Garzón? O la Sra. Carolina Bescansa? Per què els valencians hem de presentar els candidats per Madrid com a reclam dels votants del País Valencià? És evident que passa el mateix amb el PP, el PSOE o Ciutadans, que presenten els Srs. Rajoy, Sánchez o Rivera com a reclam electoral, quedant els caps de llista valencians com a teloners. Mentre que a Catalunya, ni ERC ni CDC no tenen aquesta tortículis o actitud genuflexa envers Madrid.
Per altra part, els missatges de la coalició A la Valenciana, o més aviat els d’Unidos Podemos, així com les piulades d’alguns dels candidats, em creen una certa confusió. El Sr. Íñigo Errejón, que dissabte dia 11 va participar en un míting a Castelló de la Plana, piuava aquell dia: ‘Ens espera una campaña patriòtica’. De quina pàtria? I el mateix dia tornava a piular: ‘Defendre la pàtria no és enfrontar territoris. És protegir la gent’. I també: ‘Defender la patria es defender la plurinacionalidad, la familia y los servicios públicos’. D’acord. I el Sr. Pablo Iglesias, en una xerrada que va fer al Ritz el dia 6 de juny deia: ‘Si hay una palabra que defina nuestra candidatura, es “patriotica”’, expressió que els mitjans de comunicació remarcaven dissabte 11, per definir la campanya electoral d’Unidos Podemos.
És ben curiós que els dirigents de Podem, que es proclamen no nacionalistes, com també es declarava no nacionalista la Sra. Mónica Oltra, ens parlen ara de pàtria (la seua) i per tant de ‘campaña patriótica’ i de ‘defender la patria’. És evident que la pàtria del Sr. Iglesia és Espanya, ja que encara que ens diu que defensarà el dret de decidir a Catalunya, ell i també el Sr. Xavier Domènech, cap de llista d’En Comú Podem, són contraris a la independència de Catalunya. Per això el director de VilaWeb, Vicent Partal, manifestava clarament les intencions del Sr. Iglesias i d’Unidos Podemos, ja que en el debat del dia 13 el Sr. Pablo Iglesias digué dues perles que cal recordar. La primera: ‘Nosaltres (Podem) som els únics que derrotarem els independentistes’. I la segona en negar que el referèndum a Catalunya siga una línia vermella per formar govern, ja que el Sr. Iglesias digué que no n’hi ha cap línia vermella en aquest sentit. Per tant, el referèndum a Catalunya deixa de ser prioritari per al líder de Podem, com molts ja suposàvem. I en un altre article, ben clarificador, l’amic Partal remarcava quin és el patriotisme de Podemos i del Sr. Iglesias.
És veritat que la política (i les eleccions) porta a fer coalicions amb estranys companys de viatge. Però desitjaria que la pàtria que defèn el Sr. Iglesias (o els Srs. Errejón o Garzón) que és Espanya, no faça perdre al Sr. Baldoví i als altres candidats de Compromís la idea i el sentiment de defensa de la nostra pàtria. Amb solidaritat amb les altres, sí. I que la candidatura A la Valenciana, per utilitzar el lema i les paraules dels Srs. Errejón i Iglesias, defense sempre la pàtria: sí, és a dir, el País Valencià!     
(Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu en aquesta pàgina.)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Juan Cotino, ‘màrtir de la fe” (Castelló Notícies, 18/04/2024)

  És un deure de l’Església pregar pels difunts. Per tots els qui han mort, siguen qui siguen. I per això el 13 de juliol de 2020, a la parr...

MONTSERRAT