diumenge, 1 de juny del 2014

'El decoro de la Cámara' (LA VEU DEL PAÍS VALENCIÀ, 30/05/2014)

La Mesa de les Corts Valencianes, encara que no amb els vots de tots els membres que la integren, ha decidit suspendre Mònica Oltra, parlamentària de Compromís, dels seus drets de diputada, durant un mes, pel fet que amb la seua actitud va atemptar al “Decoro de la Cámara”!!

La Sra. Oltra, que va ser amonestada per tres vegades pel Sr. Cotino, President de les Corts Valencianes, ha argumentat que, degut als crits dels diputats del PP, ella no va sentir el tercer avís del Sr. Juan Cotino.

Crec que cap President de les Corts pot suspendre els drets d’una diputada. Els únics que poden suspendre una diputada, són els ciutadans, si no la tornen a votar.

Però el que més m’ha sorprès d’aquesta admonició de la Mesa, ha estat l’argument que han presentat per suspendre la diputada Mònica Oltra durant un mes: ha perjudicat “El decoro de la Cámara”!!!

Els diputats del PP no atempten, amb els seus crits, al “Decoro de la Cámara”? I el Sr. Francisco Camps, amb les seus absències reiterades, no atempta al “Decoro de la Cámara”? I el Sr. Francisco Blasco, ara condemnat a 8 anys de presó, durant els mesos que ha estat imputat, no ha atemptat amb la seua actitud al “Decoro de la Cámara”? Per no parlar dels altres diputats que han estat imputats!!

No atempta al “Decoro de la Cámara”, el continu menyspreu del PP a la nostra llengua? I no atempta també al “Decoro de la Cámara”, el tancament de RTVV? O el tracte del PP als malalts dependents? O Emarsa, Brugal, Gürtel, l’aeroport de Castelló...no atempten contra el “Decoro de la Cámara”? I no es un atemptat al “Decoro de la Cámara”, l’atur que patim els valencians i l’eixida del nostre País de milers de jóvens, que han d’emigrar per buscar treball? I no és un atemptat al “Decoro de la Cámara”, el silenci dels diputats del PP, davant la decisió dels seu partit al Congrés de Diputats, de no paralitzar el projecte Castor? O no és un atemptat al “Decoro de la Cámara”, que hi hagen xiquets que no puguen fer tres àpats al dia? El “Decroro de la Cámara” queda per terra, quan s’han de fer col·lectes entre els ciutadans, per pagar medicines que nega Sanitat a malalts, com el cas d’Antonio Ruiz. S’atempta contra el “Decoro de la Cámara”, quan es rebaixa el grau de dependència a 900 malalts, com ha reconegut la Conselleria de Benestar Social (?)

I no va atemptar contra el “Decoro de la Cámara”, aquell diputat del PP que mentre parlava Mònica Oltra, anava fent soroll amb trencant aquells paperets? I no va atacar el “Decoro de la Cámara” la presidenta d’aquella comissió, que en compte de reprendre el diputat maleducat, encara va voler justificar-lo?
 
Que poc de fiar són els polítics que es tapen boca

El cardenal brasiler Claudio Hummes declarava el mes de novembre de l’any passat, que “la jerarquia ha d’ajudar la gent perquè hi haja una pressió democràtica per combatre la impunitat que alimenta la corrupció”. Per això qualificava de greu, “furtar els béns públics”.

Furtar sí que atempta al “Decoro de la Cámara”!! Però és evident que l’actitud i el treball de la diputada Mònica Oltra no atempta contra el “Decoro de la Cámara”. Al contrari, fa que les Corts Valencianes treballen per la dignitat i pel benestar dels valencians!!

Els membres de la Mesa que han suspès la diputada Mònica Oltra per “atemptar” contra el “Decoro de la Cámara”, haurien de reflexionar sobre aquest diàleg entre Diógenes i Aristip: “Una nit que Diógenes estava sopant un plat de llentilles, el també filòsof Aristip, que vivia confortablement a base d’adular el rei, li digué: Si aprengueres a ser submís al rei, no hauries de menjar aquestes llentilles tan fastigoses. Però Diógenes li contestà: Si hagueres aprés a menjar llentilles, no hauries d’adular el rei”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Juan Cotino, ‘màrtir de la fe” (Castelló Notícies, 18/04/2024)

  És un deure de l’Església pregar pels difunts. Per tots els qui han mort, siguen qui siguen. I per això el 13 de juliol de 2020, a la parr...

MONTSERRAT