divendres, 2 de març del 2018

I si fóra al revés? (VILAWEB/ONTINYENT, 04/02/2018)

Tot bé d’un piulet de la Sra. Maria Viu, regidora de l’Ajuntament de Burjassot per Compromís i que ha portat molta polseguera.

Les reaccions a aquest piulet (algunes fins i tot incitant l’odi) han estat nombroses. I pràcticament totes les respostes han estat per desqualificar (i fins i tot per insultar) la regidora de Compromís, que només explicava el que li havia passat. Així trobem perles com aquestes:
·‘Franco no intentó exterminar ningún idioma. Los que intentáis exterminar el español sois vosotros.’
·‘¿Ya comenzó la Gestapo su caza de brujas?’
·‘Torquemada era un flojo en comparación con estos nazis sedientos de subvenciones.’
·‘¿Cómo se dice eres nazi de mierda en catalán?’
·‘Hay que tirarlos o nos destruirán.’
·‘Aprende a decir “pan” y no te volverá a pasar.’
·‘Senyalar aixina un negoci en voluntat de perjudicar-lo és de ser un fascista’.

Però i si fóra al revés? Imaginem per un moment que una persona de Madrid va a esmorzar a una cafeteria de Benicolet, d’Albaida o de Montaverner i demana que li posen ‘pan’ amb alguna cosa més i que el cambrer li diu que no l’entén. La revolta ‘patriótica’ dels mitjans de comunicació de totes les espanyes seria d’antologia. Ràpidament denunciarien ‘los exacerbados nacionalistas valencianos que desprecian la lengua de España y no atienden en nuestra lengua a una persona que iba a desayunar’.

Totes les TV d’Espanya es farien ressò d’aquesta discriminació lingüística i demanarien una rectificació pública, després de condemnar, evidentment, el cambrer de Benicolet, d’Albaida o de Montaverner que no havia entès la paraula ‘pan’ i que per això aquella persona de Madrid hauria abandonat la cafeteria.

Però si és com ha passat amb aquesta regidora de Burjassot, aleshores la regidora és una talibana i una exacerbada nacionalista. Com sempre, la llei de l’embut: l’ample per a mi i l’estret per a tu. I ja sabem qui té la part ampla (o la paella pel mànec) i qui continua vivint amb una situació estreta i asfixiant.


Hui he intentat esmorzar a la cafeteria Cleos, al costat del centre d'especialitats de , però no ha pogut ser per "problemes lingüístics"... Resulta que no sabien el significat de la paraula "pa"! 🙄 La sort és que en el bar del mercat sí, i estava tot boníssim! 😋

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Juan Cotino, ‘màrtir de la fe” (Castelló Notícies, 18/04/2024)

  És un deure de l’Església pregar pels difunts. Per tots els qui han mort, siguen qui siguen. I per això el 13 de juliol de 2020, a la parr...

MONTSERRAT