divendres, 2 de març del 2018

El rei, la reina i el Toisó d'Or (VILAWEB/ONTINYENT, 13/02/2018)

La celebració dels 50 anys del rei espanyol, el 30 de gener passat, amb l’acte de condecoració a la seua filla amb el Toisó d’Or, ha estat d’una incoherència indescriptible.

El rei, adreçant-se a la seua filla, digué: ‘Habrás de respetar a los demás, sus ideas, sus creencias, te guiarás permanentemente por la Constitución y servirás a España con humildad.. Harás tuyas todas las preocupaciones, alegrías, anhelos y sentimientos de los españoles. Todas tus acciones se habrán de guiar por la dignidad y la ejemplaridad, por la honestidad y la integridad, por la capacidad de renuncia y de sacrificio, por tu entrega sin reserva a tu país y a tu pueblo’.

Que el rei diguera a la seua filla ‘habrás de respetar a los demás, sus ideas, sus creencias’, sona a broma, quan hem vist el respecte del rei a les idees d’una majoria de catalans. En compte de mantenir una actitud neutral, el rei, amb el discurs de l’octubre passat, dilapidà la seua pretesa neutralitat ja que es va alinear amb els partits del 155, i donà suport al govern amb els colp de porra.

Si el rei respectara les creences i les idees i fera seues les preocupacions, denunciaria públicament l’actitud del jutge Pablo Llarena que ha denegat la llibertat a Jordi Sànchez pel fet que el diputat de Junts per Catalunya ha refermat el seu compromís amb el procés, acceptant ser diputat. Però el rei, una vegada més, no fa seues les preocupacions, els anhels i els sentiments de Jordi Sànchez i dels altres presos polítics.

El rei demostraria que respecta les idees i les creences dels presos polítics si denunciara que Institucions Penitenciàries està impedint el dret dels dos Jordis i d’Oriol Junqueres i Joaquim Forn a expressar lliurement les seues idees tal com proclama l’article 20 de la Constitució, que diuen que defenen tant: ‘Es reconeixen i es protegeixen els drets: a expressar i difondre lliurement els pensaments, les idees i opinions mitjançant la paraula, l’escrit o qualsevol mitjà de reproducció’. I no solament Institucions Penitenciàries no respecta el dret d’expressar les idees, sinó que castiga sense pati Jordi Sánchez per una intervenció seua de veu en la passada campanya electoral
El rei hauria d’aprendre del salm 71, què és governar i inculcar-ho a la seua filla: ‘Doneu al rei el vostre dret, doneu al príncep la vostra rectitud. Que governe amb justícia el vostre poble, que siga recte amb els humils. Que els humils es vegen emparats i salvats els fills dels pobres, que desfaça els opressors. Que faça el bé com la pluja a l’herba, com els ruixats assaonen la terra. Salvarà els pobres que reclamen, els desvalguts que no tenen defensor. S’apiadarà dels orfes i dels dèbils, els rescatarà del poder dels violents’.

El rei i la seua filla podrien emmirallar-se en el salm 100, quan diu ‘estudiaré la causa de la gent honrada, sempre que recorren a mi. Portaré les coses amb honradesa de cor, no em proposaré aconseguir cap objectiu innoble. No sóc amic dels qui obren contra llei, que s’allunyen de mi els cors perversos, són hòmens de conducta irreprensible el qui estan al meu servei. No tindran lloc al meu palau els hòmens fraudulents. No em canse cada dia de fer callar els injustos del país’.

Però en el cas del rei espanyol, res no és tampoc com aconsella el salm 71. Per això, quanta raó tenia la comtessa de Ségur quan deia ‘L’exèrcit entén millor la idea de glòria que la idea de llibertat’. I encara tenia més raó el president nord-americà, Thomas Jefferson, quan digué ‘Jo era bastant contrari a les monarquies abans d’anar a Europa. Però des que he vist com són, ho sóc deu mil vegades més’.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

"El porno no mola" (Religión Digital, 07/02/2024)

  Este es el título del interesante  libro  que ha escrito  Anna Salvia , psicóloga especializada en educación y salud sexual, una obra diri...

MONTSERRAT