divendres, 26 de maig del 2017

Plaça del País Valencià (VILAWEB/ONTINYENT, 23/05/2017)

Una vegada més, el PP ha donat la nota, com era ja de preveure. Ara ha estat pel canvi de nom d’alguns carrers del Cap i Casal del País Valencià.

El sr. Alfonso Novo ha declarat que el PP va votar en contra del canvi de noms perquè l’informe ‘carace de rigor y no se ha hecho contando con todos los grupos’, i per això demanava a l’equip de govern que ‘se paralizara y se consensuara una nueva nomenclatura’ (Levante-EMV 18 de maig de 2017).


El sr. Alfonso Novo no deu recordar (o potser sí, però s’ho calla) que l’Ajuntament del Cap i Casal, en 1987, va canviar el nom de plaça del País Valencià per plaça de l’Ajuntament, un canvi de nom que significà la pèrdua d’un terme que l’antifranquisme (i també anteriorment) havia popularitzat per designar la nostra terra. I és que en les eleccions municipals de juny d’aquell any, malgrat que el PSOE va aconseguir 13 regidors i Esquerra Unida 2, Unión Valenciana n’aconseguí 7, Alianza Popular 7 i Centro Democrático y Social 4. Per tant si es va canviar el terme País Valencià per Ajuntament, també ara es poden canviar els noms d’altres carrers.

Retirar els noms franquistes del nomenclàtor de les ciutats és un deure democràtic. Perquè, algú s’imagina el nom de Hitler a qualsevol carrer de Berlín? O de Mussolini a Roma?

Per altra part, el govern de la ciutat de València hauria d’haver aprofitat aquesta ocasió per tornar a la plaça que hi ha davant de l’ajuntament el nom de País Valencià que la corporació democràtica va decidir, i no continuar amb el nom asèptic que té ara. Així ho trobem a l’Alcúdia, el meu poble (i a moltes altres viles) que des de la democràcia ha batejat la plaça més important amb el nom del nostre País.

En l’Estatutet que ens van encolomar el PP i el PSOE ja ens van fer perdre el nom de la llengua, ens van fer perdre la Senyera del País i també el nom del nostre territori, que només apareix al Preàmbul, per ‘la imbecilidad’ segons paraules textuals del sr. Emulio Atard de ‘Comunidad Valenciana’, que cada vegada més repeteixen els polítics del PSOE i a vegades també alguns de Compromís. I és que anem perdent massa coses i ja se sap que ‘qui perd els orígens perd la identitat’. Si a més, cada Nou d’Octubre al Palau de la Generalitat posen el paraofrendar i l’himne d’Espanya, ja no sé si el País Valencià és el País Valencià o una sucursal de Madrid. I això amb la benedicció del Govern del Botànic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

"El porno no mola" (Religión Digital, 07/02/2024)

  Este es el título del interesante  libro  que ha escrito  Anna Salvia , psicóloga especializada en educación y salud sexual, una obra diri...

MONTSERRAT