dilluns, 30 de març del 2020

Aïllament total, sí o no? (VILAWEB/ONTINYENT, 23/03/2020)

Com que no sóc epidemiòleg, no sé si, davant la pandèmia provocada per la Covid-19, és millor l’aïllament total de la població com defensa el president Torra, o un aïllament parcial com defensa el govern espanyol.
A favor de l’aïllament total s’han pronunciat Àustria, que ha aïllat el Tirol, Mónegue, Milà i ara tot Itàlia, els estats de Califòrnia i Rio de Janeiro o l’Argentina. A més, a l’origen de la pandèmia, la ciutat xinesa de Wuhan va ser aïllada totalment. En contra d’aquest aïllament hi ha l’estat espanyol. Vull repetir que no tinc coneixements per a pronunciar-me. Uns científics opten per una opció i uns altres per l’altra. Però sí que demanem els ciutadans és coherència als qui estan coordinant les mesures per combatre aquesta epidèmia.
El president del govern espanyol, Pedro Sáncjez, ha dit que el coronavirus no sap de fronteres i es recolza per argumentar la seua decisió en un comitè tècnic i científic. Però si la Covid-19 no entén de fronteres, per què Sánchez ha tancat la frontera d’Espanya amb Portugal i amb França? Al contrari, el president de la Generalitat de Catalunya, que defensa el confinament total de la població, sí que ha aïllat la Conca d’Òdena, un focus important de la Covid-19 per a controlar millor l’expansió del coronavirus.
Alguna cosa no concorda pel que fa a la decisió del Sr. Sánchez de tancar la frontera d’Espanya, tant amb Portugal com amb França, i no permetre l’aïllament de Catalunya o de Múrcia, com demana també el president d’aquesta comunitat autònoma. Necessitem claredat i no incongruències o incoherències.
Per altra part, quan el sistema sanitari, amb l’esforç i el sacrifici de metges, infermers, farmacèutics i investigadors, està a punt de col·lapsar-se, val la pena de recordar les indecents paraules del Sr. Daniel de Alfonso, ex-director de l’Oficina Antifrau, en conversa amb l’ex-ministre del PP, Jorge Fernández Díaz. El Sr. de Alfonso va dir: ‘Les hemos destrozado el sistema sanitario’.
Ara hauria de repetir ara aquestes paraules indecents, mirant als ulls del personal sanitari que lluita per salvar vides.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

"El porno no mola" (Religión Digital, 07/02/2024)

  Este es el título del interesante  libro  que ha escrito  Anna Salvia , psicóloga especializada en educación y salud sexual, una obra diri...

MONTSERRAT