dissabte, 23 de desembre del 2017

Hui quan vaja a votar (VILAWEB/ONTINYENT, 21/12/2017)

Com el 14 de novembre de 2014 i com l’1 d’octubre passat, hui quan vaja a votar a Monistrol pensaré en mon pare, en la seua dignitat insubornable, en la seua vida de servei al nostre país i en tot el que ens va transmetre a les meues germanes i a mi: el seu amor a la nostra llengua i a la nostra cultura, la tolerància i el respecte envers l’altre i el compromís per la justícia i per la llibertat de les persones i dels pobles.

Per això hui quan vaja a votar ho faré per defensar la llibertat dels presos polítics i de portar un llaç groc o de poder il·luminar les fonts amb aquest color, cosa que, absurdament, ha estat prohibida.
Hui votaré per defensar l’escola catalana i valenciana (que són espais d llibertat) i també la immersió lingüística, que és l’única manera de protegir la nostra llengua.

Hui votaré per dir que el dret dels pobles de decidir en llibertat el seu propi futur, és un dret inalienable.

Hui votaré per defensar la llibertat d’expressió, atacada pel 155, amb una denúncia a Mònica Terribas davant la Junta Electoral simplement pels editorials d’aquesta extraordinària periodista de Catalunya Ràdio. I també per defensar el dret dels periodistes a informar en llibertat, sense que la Junta Electoral coaccione o haja de prohibir expressions com ‘President Puigdemont’ o ‘Govern a l’exili’.
Hui votaré per reivindicar el treball de Carles Puigdemont, President legítim de la Generalitat de Catalunya i dels consellers que es troben a l’exili.

Hui votaré per defensar la llibertat d’Oriol Junqueras i de Joaquim Forn, vice-president i conseller de Governació respectivament del Govern legítim de Catalunya, i de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, empresonats tots quatre injustament. I també per reivindicar la tasca dels consellers empresonats i ara en llibertat.

Hui votaré per rebutjar l’actitud del rei espanyol i el discurs del 3 d’octubre, en el qual el monarca s’alineava amb l’article 155 i tancava qualsevol possibilitat de diàleg. D’aquesta manera el rei deixava la pretesa neutralitat de la corona per incorporar-se al bloc d’aquells que neguen la llibertat dels ciutadans a construir el seu futur.

Hui votaré per donar suport als qui l’1 d’octubre passat van ser colpejats per aquells que prohibien un dret tan bàsic com poder votar.

Hui votaré per denunciar les mentides que s’han dit en relació al procés, com l’adoctrinament de l’escola i també per manifestar el meu rebuig a la maniobra de judicialització de la política catalana.
Hui votaré per denunciar la por que el govern de l’estat vol posar, sobretot en la gent major, per espantar-los amb l’argument que no cobraran les pensions en una Catalunya independent.

Hui votaré per defensar el dret de posar en pràctica els programes electorals dels partits que guanyen les eleccions, un dret que ha estat vulnerat pel govern de l’estat, que cínicament diu que es pot ser independentista, però després no deixa que el programa electoral guanyador puga aplicar-se.
Per això hui quan vaja a votar, el meu vot serà per a una llista que defensa la nostra escola, la nostra llengua i la nostra cultura i la llibertat d’expressió.

El meu vot serà per a una llista que representa la lluita cívica, pacífica, democràtica i sobiranista per tal d’aconseguir, amb llibertat, el dret de decidir el nostre futur com a poble.

Hui el meu vot serà un vot de color groc i ho serà així per enterrar l’article 155 que, com un nou Decret de Nova Planta, el govern de l’estat ha utilitzat per menystenir, intervenir i anul·lar la Generalitat de Catalunya, fins al punt de reduir-la a una mera diputació.

Hui quan estiga introduint la papereta a l’urna, pensaré en mon pare i en el seu exemple de dignitat, de civisme, de tolerància, d’amor a la llibertat, a la nostra llengua, a la nostra cultura i al nostre país.
josep miquel bausset

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Emili Marín: un homenot del País Valencià (01/04/2024)

La nit de Pasqua, l’amic Emili Marín ens ha deixat per passar a la casa del Pare. Després d’una llarga i fecunda vida al servei de l’Evangel...

MONTSERRAT