dilluns, 25 d’abril del 2016

La Marxa per la Natura (VILAWEB/ONTINYENT, 24/04/2016)

La catedral de la Natura
Convocada per l’Associació Valenciana de Solidaritat amb l’Àfrica (AVSA), diumenge 1 de maig tindrà lloc a València una marxa per la natura i en defensa dels drets de les persones refugiades i dels immigrants.
La dramàtica situació de milions de persones que fugen de Síria, Iraq i Afganistan per salvar la vida, posa en evidència la passivitat, la indiferència i el menyspreu que els dirigents europeus mostren davant aquest drama. Per això l’AVSA ha presentat un document on manifesta el ‘rebuig absolut a unes polítiques europees irracionals i criminals’, de les quals els membres de l’AVSA ‘no volem ser còmplices amb el nostre silenci’. En aquest mateix sentit, fa unes setmanes l’arquebisbe de València, Antonio Cañizares, en visitar la Catedral de la Natura a Vallada, mostrava també la seua indignació davant una societat que ‘està oblidant els pobres’.
L’AVSA, en convocar aquesta manifestació a València el pròxim 1 de maig, vol denunciar ‘la inoperància d’alguns polítics que no es regeixen, en les seues decisions, per l’interès superior de les persones a qui han de servir’. A més, l’AVSA també denuncia ‘el sense sentit de la “Normativa europea sobre immigració”, quan obliden’ que els polítics ‘estan per a regular la societat al servici de les persones i no a l’inrevés’.
El tercer punt que posa de manifest el document de l’AVSA és el de la ‘complicitat de determinats mitjans de comunicació i d’algunes institucions educatives, quan –al servici d’altres interessos- manipulen sentiments i consciències’.
L’Associació Valenciana de Solidaritat amb l’Àfrica s’escandalitza també pel fet que les religions i les Esglésies, a vegades ‘no encerten a transmetre els seus alts valors ni a mostrar un testimoni convincent’. I en això tenim una part de culpa els cristians, quan no mostrem un esperit de pau en les nostres relacions mútues.
L’últim dels punts que posa en evidència l’AVSA, és ‘la passivitat de bona part de la ciutadania benestant i les seues entitats socials, entretinguda en altres menesters i cega davant de la realitat global’.
El document de denúncia que ha donat a conèixer l’AVSA davant la tragèdia que viuen els refugiats i els immigrants, hauria de fer reaccionar la nostra societat per tal de donar suport al dret que tenen aquestes persones a viure en pau, amb dignitat i en llibertat, quan es veuen obligades a eixir de la pròpia terra. I és que ningú no abandona el propi país si no és veu obligat a fer-ho per la fam o a la violència. Per això aquesta Marxa per la Natura hauria de rebre un suport massiu, començant pels cinc bisbes del País Valencià (el de València i el seu auxiliar, el d’Oriola-Alacant, el de Sogorb-Castelló i el de Tortosa) que haurien d’encapçalar aquesta manifestació donant suport amb la seua presència al dret a la llibertat de tants i tants milers de persones desplaçades que continuen sofrint. I alhora, també, per denunciar la injustícia de les polítiques migratòries que marginen i menyspreen les vides humanes d’aquells que fugen de la guerra, de la por i de la fam.
Els bisbes i els cristians valencians, així com tots els hòmens i dones de bona voluntat, i d’una manera massiva, haurien de fer costat a aquesta manifestació, imitant d’aquesta manera el gest de solidaritat del papa Francesc, qui el dia 16 passat va anar a l’illa grega de Lesbos per denunciar el retorn dels refugiats a Turquia, i per mostrar-los el seu suport en aquest moment de vergonya, quan els governs d’Europa actuen d’una manera infame.
El lideratge ‘global, moral i espiritual del papa Francesc, reconegut per creients i no creients’, com ha dit el professor Francesc Torralba, i la denúncia que ha fet de la insensibilitat d’Europa amb els més pobres, ens encoratja a comprometre’ns a favor de la justícia i de la solidaritat amb els refugiats.
(Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu en aquesta pàgina.)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Juan Cotino, ‘màrtir de la fe” (Castelló Notícies, 18/04/2024)

  És un deure de l’Església pregar pels difunts. Per tots els qui han mort, siguen qui siguen. I per això el 13 de juliol de 2020, a la parr...

MONTSERRAT