dimarts, 5 de maig del 2020

Jornada Mundial de Pregària per les Vocacions (02/05/2020)


Hui, en aquest quart diumenge de Pasqua, l'anomenat diumenge del Bon Pastor, l'Església celebra la 57ena Jornada Mundial de Pregària per les Vocacions, amb el lema: "Les paraules de la vocació", que el papa resumeix en les següents expressions: gratitud, coratge i valentia.
En el seu missatge, aquest 2020 el papa ens recorda que "la barca de la nostra vida avança lentament, disposada a afrontar els riscos i les oportunitats de la mar". Davant la por que ens assetja per la duresa de la vida, a vegades aquesta barca de la que ens parla el papa, "pot perdre's sense arribar al port segur, desafiada pels vents contraris de les dificultats, dels dubtes i dels temors". Per això el papa, amb la imatge d'aquesta barca, fa un paral—lelisme amb "el cor dels deixebles", algunes vegades paralitzats per la por. I és que "cridats a seguir el Mestre, han d'apostar amb valentia per abandonar les seues pròpies seguretats per anar darrere el Senyor". El papa també ens recorda que "l'Evangeli ens diu que en l'aventura d'aquest viatge difícil, no estem sols".
El missatge del papa per aquesta Jornada remarca la primera de les paraules de la vocació del lema d'enguany, i que és la gratitud. Per això navegar en la direcció correcta, com ens diu el papa, "no és una tasca confiada només als nostres esforços", sinó que "és el Senyor qui ens concedeix la valentia per pujar a la barca i ens indica el lloc cap a on ens hem de dirigir". Per això tota vocació, com ens recorda el pap, "naix de la mirada amorosa amb la qual el Senyor va vindre al nostre encontre".
Moltes vegades la por ens pot paralitzar, semblantment al que va passar als deixebles quan van vore "que Jesús s'acostava caminant sobre l'aigua, pensant que era una fantasma". Però Jesús els va tranquil—litzar "amb una paraula que ha d'acompanyar la nostra vida: coratge, sóc jo, no tingueu por", un coratge que és la segona paraula que el papa destaca en el seu missatge. I és que "allò que sovint ens impedeix caminar, créixer, escollir el camí que el Senyor ens assenyala, són les fantasmes que intranquil—litzen el nostre cor".
La tercera paraula que el papa remarca en el seu missatge és la valentia. I és que a vegades "no arribem a creure que la vocació siga per a mi. I així perdem impuls, ens confonem, ens deixa paralitzats". Per això tota "opció fonamental de vida, requereix valentia". I és que tota vocació implica "un compromís per prendre les regnes de la nostra vida, per posar-la al servei de l'Evangeli", ja que "malgrat les nostres fragilitats, la fe ens permet caminar a l'encontre del Senyor Ressuscitat i també a vèncer les tempestats". Com ens diu el papa, Jesús "ens dóna la mà quan el cansament o la por amenaça en enfonsar-nos", i ell mateix "ens dóna l'impuls necessari per a viure la nostra vocació amb alegria i entusiasme". És veritat, com ens recorda el papa, que "a vegades el vent pot esgotar-nos", i per això mateix, en eixos moments "és quan hem d'obrir-nos a la lloança", que és l'última de les paraules que el papa presenta en aquest missatge amb motiu de la Jornada Mundial de Pregària per les Vocacions.
El papa acaba el seu text demanant que "cadascú puga descobrir amb gratitud la crida de Déu en la seua vida com un cant de lloança a Déu, als germans i al món sencer".
Que en aquesta Jornada Mundial de Pregària per les Vocacions, el Senyor encoratge els jóvens a respondre amb generositat i alegria a la crida a seguir-lo, com a testimonis del Regne.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Juan Cotino, ‘màrtir de la fe” (Castelló Notícies, 18/04/2024)

  És un deure de l’Església pregar pels difunts. Per tots els qui han mort, siguen qui siguen. I per això el 13 de juliol de 2020, a la parr...

MONTSERRAT