dissabte, 8 d’octubre del 2016

Josep Vallès, cooperativista, amic i home de bé (La Veu del País Valencià, 08(10/2016)

Hui dissabte, vespra de la Diada Nacional del País Valencià, l’amic Josep Vallès serà nomenat fill predilecte de l’Alcúdia. Ha estat l’Ajuntament del meu poble qui, ben merescudament, atorgarà hui aquest guardó a l’amic Vallès, amb el qual la meua família ha tingut, des de sempre, una gran amistat, amistat que ja hi havia amb els seus pares i que s’estén també a la seua dona Victòria i als seus fills, sobretot a Santi.

Cooperativista, llaurador, home compromès amb el bé i el progrés del poble i sobretot una persona d’una gran qualitat humana, Josep Vallès, com va informar La Veu el 19 de juliol passat, rebrà aquesta vesprada aquest títol que el Ple de l’Ajuntament de l’Alcúdia li concedí en la sessió plenària que tingué lloc el passat 28 de juny.

Amb motiu d’aquest guardó que hui es concedirà a Josep Vallès, se n’ha parlat molt (i bé) d’aquest homenot de l’Alcúdia, tant a La Veu com a d’altres mitjans de comunicació. Jo només voldria destacar dues dimensions d’aquest gran amic: la seua fidelitat i la seua bonhomia. Josep Vallès ha estat sempre un home fidel als seus ideals i lleial als seus amic. I sobretot, Josep Vallès ha estat, i és, una persona bona de veritat.
 



 
En una societat on la corrupció, la mentida, les trampes i la falsedat estan a l’ordre del dia, Josep Vallès, nascut a l’Alcúdia el 25 de maig de 1937, representa l’honradesa i l’honestedat en la quotidianitat, en la vida de cada dia, en el tracte amb els amics i amb els veïns, ja que és també un home de paraula.
 



Quan l’Evangeli de Sant Joan ens presenta la vocació de Natanael (Jo 1:45-49), Jesús, en veure’l definí aquell deixeble com “un israelita digne d’aquest nom, un home que no enganya”. Així és Josep Vallès: un home de paraula, un home que no enganya, un alcudià amic dels seus amics, que sempre ha fet el bé i que mai no s’ha aprofitat de res ni de ningú.

L’Ajuntament de l’Alcúdia amb el nomenament de Josep Vallès com a fill predilecte de la nostra vila, s’honora ell mateix, ja que la dignitat d’un poble i d’uns governants està en reconèixer la dignitat dels seus homenots.
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Juan Cotino, ‘màrtir de la fe” (Castelló Notícies, 18/04/2024)

  És un deure de l’Església pregar pels difunts. Per tots els qui han mort, siguen qui siguen. I per això el 13 de juliol de 2020, a la parr...

MONTSERRAT