dimarts, 19 de gener del 2016

A Pedro Sánchez o a Pablo Iglesias? (LA VEU DEL PAÍS VALENCIÀ, 19/01/2016)

Si los ciudadanos y ciudadanas han expresado con su voto que quieren más democracia, más diversidad, más pluralidad, más voces en el parlamento, reaccionan poniendo sus grandes maquinarias de partido en marcha para construir una mentira y de paso atropellar los derechos de miles de personas que el 20-D optaron por el cambio político y les dicen que su voto vale menos, que su voto no fue correcto”. Així, d’aquesta manera tan contundent s’adreçava la Vicepresidenta de la Generalitat del País Valencià al Sr. Pedro Sánchez, el dilluns passat, dia18, en un article al diari El País. L’article que la Sra. Mònica Oltra titulava: “Legalidad o atropello democrático. Una pregunta para Pedro Sánchez”, volia ser una denúncia, pel fet que el PSOE impedia a Compromís-Podem, amb “sus grandes maquinarias de partido”, un grup parlamentari al Congrés de Diputats.

La Vicepresidenta valenciana argumentava en el seu article la necessitat que hi hagen grups diferents al Congrés de Diputats, i per això presentava l’existència de Compromís-Podem com una formació a part de Podemos. Els seus arguments eren que la Vicepresidenta del Govern d’Espanya llegí els resultats de les eleccions del 20 de desembre, separant Compromís-Podem de Podemos, que el rei, en les consultes per designar un candidat a la presidència del Govern, cridaria a Compromís-Podem i que en els resultats de les eleccions, la nit del 20 de desembre, el Ministeri de l’Interior havia computats els diputats de Compromís-Podem, a part dels de Podemos.

Ara, jo crec que la Vicepresidenta de la Generalitat del País Valencià, a més de dirigir aquell article al Sr. Pedro Sánchez, l’hauria de dirigir també al Sr. Pablo Iglesias, que un dia diu una cosa i un altre, una de diferent. Perquè des de Podemos també estan reaccionant posant “sus grandes maquinarias de partido en marcha para construir una mentira y de paso atropellar los derechos de miles de personas  que el 20-D optaron por el cambio político y les dicen que su voto vale menos, que su voto no fue correcto”.

Hem sentit del dirigent de Podemos que respectaria la decisió de Compromís-Podem de formar un grup, i també, ara, que no accepta aquest grup que hauria pogut unir-se als diputats d’IU. Quan Compromís i Podem firmaren l’acord electoral davant d’un notari, s’especificava (ho preveien, no?) que si la Mesa del Congrés no acceptava un grup propi, els diputats de Podem anirien a Podemos i els de Compromís al grup Mixt. Ara què faran?

El que està clar és que el Sr. Iglesias s’està comportant com un autèntic representant de la “casta”, vetant, prohibint i excloent possibles aliances. Aquelles aliances que a ell no li agraden. Com si els diputats de Compromís-Podem foren el seu ramat! O el seu “cortijo”! Un polític, a més de paraula, ha de ser exemple d’honestedat i de respecte i no tractar els seus companys, que a més són socis, amb menyspreu ni amb prepotència. Ja hem vist com ha respectat l’aclamat “messies” Iglesias, els militants de Compromís. Què dirà el Sr. Iglesias a aquells a qui s’adreçava amb el “sí se puede”? Què dirà el Sr. Iglesias a aquells que, segons la Sra. Oltra l’anaven a fer “Presidente”?. L’actitud del Sr Iglésias és “legalidad o atropello democrático”?  

I després ens sorprenem de les declaracions dels Srs. Rajoy, Sánchez y Rivera. Si el Sr. Iglesias les està imitant, i fins i tot superant! I és que com deia l’escriptor Josep Pla, “el més semblant a un espanyol de dretes és un espanyol d’esquerres”. Perquè per damunt de les dretes o de les esquerres, per a ells, el més important és Espanya. O no recordem ara allò de: “antes roja que rota”?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

"El porno no mola" (Religión Digital, 07/02/2024)

  Este es el título del interesante  libro  que ha escrito  Anna Salvia , psicóloga especializada en educación y salud sexual, una obra diri...

MONTSERRAT