dilluns, 21 de desembre del 2020

La millor vacuna: quedar-nos a casa (CASTELLÓ NOTÍCIES, 19/12/2020)

 Ara per ara, aquesta és la millor vacuna que tenim contra la Covid, amb l’objectiu d’alentir i si és possible, acabar amb el contagi d’aquesta malaltia infecciosa. Així ho està fent Alemanya amb un tancament estricte de gairebé tota la vida pública (a excepció de les activitats essencials), a partir del 16 de desembre i fins el 10 de gener. O els Països Baixos, tancant tota l’activitat no essencial, per així frenar (o disminuir) els efectes d’aquesta pandèmia.

Quedar-nos a casa ( a excepció dels treballs essencials) és una mesura important que ajudarà a “tallar” aquest contagi. La recomanació que la gent es quede a casa i que no vaja a passejar a parcs, platges i jardins i per tant que no es moga de les seues cases, és molt important per intentar acabar amb aquesta pandèmia, tenint en compte l’índex de contagi que ha crescut alarmantment.

Per això és d’una gran irresponsabilitat, que molts ciutadans s’estiguen comportant com fa un any i com hem vist en el pont de la Puríssima (com va passar amb el pont del 9 d’Octubre) amb embussos a l’eixida de les grans ciutats i als carrers comercials, comprant com si s’acabara el món, amb el risc que això comporta d’escampar el virus per la geografia valenciana.

I és que els desplaçaments, com ens han dit les autoritats sanitàries, només s’haurien de fer si són estrictament necessaris.

Una emergència sanitària com la que estem vivint demana responsabilitat, ja que són deu, vint o fins trenta persones que moren cada dia pel coronavirus al País Valencià, amb més de 2.500 valencians que ens han deixat des de l’inici de la pandèmia i amb centenars d’ancians que han mort a les residències. Una emergència com la que estem vivint no admet irresponsabilitats com les que estem veient, ja que no vam suspendre les Falles i les Fogueres, els Moros i Cristians, la Magdalena o les festes patronals de tants i tants pobles (amb tot el que això comportà, econòmica i emocionalment), perquè després, l’incivisme d’alguns estiguen posant en risc la salut de les persones més vulnerables i dificultant, encara més, el treball de metges i d’infermers.

Com en un incendi necessitem tallafocs, ja que si continuem propagant (i contagiant) la Covid-19, el resultat pot ser catastròfic. Només si ens quedem a casa tot el que puguem, podrem contribuir a pal·liar aquest fenomen tan preocupant per a la salut. Si pel contrari, amb la nostra irresponsabilitat (amb els desplaçaments no essencials), escampem el virus, aquesta malaltia (com un incendi) serà impossible de controlar, com ho mostren els índexs de propagació del virus, cada dia més alarmants.

Cadascú és responsable de la seua salut (posant en pràctica les mesures recomanades per la Generalitat) i també de la salut dels qui ens envolten. Cadascú ha de ser com un “tallafoc”, per impedir o alentir el contagi i per tant, hem de prendre consciència que aquesta pandèmia és cosa de tots, perquè ens afecta a tots. I el millor consell, com ens ha repetit la Generalitat del País Valencià, és quedar-nos a casa i així evitar la propagació de la infecció o com a mínim, posar dificultats a l’expansió de la Covid-19.

Ara més que mai i per evitar una tercera onada, cal ser solidaris i generosos pel que fa als nostres comportaments, per traure de nosaltres el millor del que tenim i eliminar de la nostra vida l’egoisme i l’individualisme, que ens fan menys humans i menys solidaris.

Per això cal que restringim els nostres contactes, ni que siga amb el sacrifici de no poder reunir-nos per dinar el dia de Nadal. I els qui es queixen perquè enguany no podran celebrar junts el Nadal, que pensen en les 2684 famílies (Vilaweb, 16 de desembre de 2020) que han perdut un familiar per la Covid i que mai més no els tindran amb ells, ni podran celebrar mai més el Nadal amb aquestes persones, 2684, que han mort.

Finalment cal que valorem i agraïm com es mereixen, hui i sempre, la tasca admirable, dels professionals de la sanitat (metges, farmacèutics, infermers, auxiliars d’infermeria, de farmàcia i d’administració i personal de la neteja), que estan al peu del canó per ajudar-nos a tots a passar aquests moments difícils i així poder superar aquesta pandèmia.

Els cristians, a més de totes les mesures que hem de seguir per impedir el contagi del coronavirus, també ens cal posar en mans de Déu aquests moments difícils, tenint presents en la nostra pregària els responsables de la sanitat i tots els professionals que estan lluitant per acabar amb aquesta pandèmia. I també ens cal pregar pels malalts i pels qui han mort, víctimes del Covid-19.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

A LES EXÈQUIES D’ALEXANDRE ALAPONT (GRUP DEL DISSABTE, 09/09/2023)

  Aquest és el contingut íntegre de la comunicació que J.M. Bausset envià per a la missa funeral d’Alexandre Alapont. “ Servidor bo i fidel,...

MONTSERRAT