dijous, 31 de maig del 2018

La neutralitat que demana el Sr. Millo als ajuntaments (VILAWEB/ONTINYENT, 25/05/2018)



El Sr. Millo, delegat del govern espanyol a Catalunya, ha enviat una carta als ajuntaments de Catalunya on demana als alcaldes que, per garantir la convivència en els espais públics (i segons regula l’article 103 de la Constitució espanyola) no permeten que hi haja símbols polítics o partidistes a la via pública. En altres paraules: el Sr. Millo, delegat del govern del Sr. Rajoy a Catalunya, no vol que hi haja als carrers i a les places cap llaç groc, ja que segons ell aquest símbol, com que no representa tota la societat, crea divisió. I a més no garanteix, segons el Sr. Millo, la convivència pacífica entre els ciutadans.
És veritat que els llaços grocs no representen tots els ciutadans de Catalunya. Però la bandera espanyola, que trobem (per llei) als ajuntaments, representa tots els ciutadans? I encara que crea divisió, ja que no és acceptada per tothom, sí que és present.
Per altra part, que el Sr. Millo diga que els llaços grocs poden alterar la bona convivència entre els ciutadans i que poden trencar la pau ciutadana, amb enfrontaments entre veïns, és un sarcasme. I és que cal recordar que l’1 d’octubre de l’any passat, van ser les forces i cossos de seguretat de l’Estat els qui van alterar la bona convivència entre els catalans, apallissant els catalans que volien votar.
El Sr. Millo creu que prohibint els llaços grocs als carrers de Catalunya farà que oblidem que hi ha presos i exiliats polítics. Però amagant (o censurant) la realitat, no desapareix la situació d’injustícia que viu Catalunya.
Per altra part, si el Sr. Millo demana neutralitat als ajuntaments, també podria demanar neutralitat al govern de l’Estat (i al rei) per tal que respecte els nomenaments dels consellers que ha fet el president de la Generalitat. Perquè és ridícul i escandalós que unes persones, totes elles diputats al Parlament de Catalunya i que tenen els drets intactes per poder ser consellers, no ho puguen ser perquè al Sr. Rajoy no li agraden aquestes persones.
Primer era el president Puigdemont que no podia ser investit. Després tampoc no ho podia ser el diputat Jordi Sànchez. I finalment, tampoc el Sr. Jordi Turull. Ara, en una nova mostra d’intolerància, el Sr. Rajoy, com que no li agraden els consellers que ha nomenat el president Torra, no permet que siguen publicat els noms dels membres del govern de Catalunya que estan empresonats o a l’exili.
Segurament al Sr. Rajoy li agradaria nomenar ell mateix el president de la Generalitat (algú que li agrade) i els consellers que siguen del seu grat. Una prova més del tarannà democràtic del president del govern de l’Estat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

"El porno no mola" (Religión Digital, 07/02/2024)

  Este es el título del interesante  libro  que ha escrito  Anna Salvia , psicóloga especializada en educación y salud sexual, una obra diri...

MONTSERRAT