dissabte, 11 de novembre del 2017

Per què (VILAWEB/ONTINYENT, 09.11.2017)

Per què el president Puigdemont i els quatre consellers que són a Bèlgica no han estat empresonats per la justícia belga i la justícia espanyola ha empresonat el vice-president de Catalunya i els consellers Rull, Turull, Romeva, Bassas, Borràs, Forn i Mundó?

Per què els consellers que ara són a Soto del Real i a Estremeras van anar a la presó emmanillats, amb les mans al darrere, i a Bèlgica el president Puigdemont i els seus conseller no han estat emmanillats en cap moment?

Per què el portaveu de la Fiscalia de Bèlgica, Giles de Dejemeppe, ha dit que no calia emmanillar el president i els consellers, ja que no eren cap perill i la policia espanyola sí que ho va fer amb els consellers conduïts a la presó?

Per què ha estat empresonat el vice-president del govern (legítim) de Catalunya i els consellers, si només han fet que trobar camins per poder dur a terme el seu programa electoral (recolzat a les urnes el 27 de setembre de 2015) per vies de diàleg i així posar en pràctica allò que van prometre? És per això que l’ex-primer ministre belga, Elio di Ruppo, ha acusat Mariano Rajoy de ser un ‘franquista autoritari’?

Per què els Srs. Bárcenas, Matas o Urdangarín no són a la presó?
Per què alguns partits no fan el que han promès i el govern de la Generalitat que fa el que va dir al seu programa electoral està perseguit?

Per què el govern del Sr. Rajoy ha suspès el govern de la Generalitat de Catalunya (usurpant la voluntat popular expressada en les urnes) i la Mesa del Parlament i a més, va intentar impedir la votació l’1 d’octubre?

Per què la llei mordassa?

Per què la lleis espanyoles (com l’aplicació de l’article 155) no afavoreixen la llibertat dels ciutadans sinó que la neguen o l’asfixien, com van fer anys enrere els Principios Fundamentales del Movimiento?

Per què no es pot saber, mitjançant un referèndum, quanta gent hi ha a Catalunya a favor de la independència?

Per què s’empresonen ciutadans, com una part del govern o els presidents d’Omnium i de l’ANC pel que pensen, és a dir, per raons polítiques?

Per què una qüestió política l’han convertida en un problema judicial i penal?

Per què si el 21 de desembre guanyara el bloc sobiranista no podria aplicar el programa amb el qual s’ha presentat a les eleccions?

Per què alguns mitjans de comunicació estan publicant intencionadament mentides (com que la dona del president Puigdemont amb les seus filles se n’havia anat a Romania) per fer por i per crear un estat d’alarma en la ciutadania?

Per què el govern espanyol nega l’existència de presos polítics, quan mig govern de la Generalitat és a la presó per les seues conviccions polítiques?

Per què els presidents d’Omnium i de l’ANC són a la presó, quan només han encapçalat manifestacions pacífiques per expressar unes idees?

Per què l’Estatut de Catalunya, aprovat pel poble català el juny de 2006, va ser recorregut pel PP, que recollí firmes per Espanya en contra d’aquest text?

Per què serà que el manifest firmat per més de cent intel·lectuals ha dit que el PP ha creat una base legal per violar l’esperit i la lletra de la llei?

Per què el fiscal Maza, en relació al president Puigdemont, té la barra de dir que ‘los jueces belgas se han equivocado porque en España se ha acordado prisión’?

Per què un partit com el PSOE ha donat suport al 155?

Per què el Sr. Pablo Iglesias ha aplicat l’article 155 a Podem Catalunya?

Per què el PSOE i els dirigents europeus no veuen (o no volen veure) que quan un estat empresona dirigents polítics no hi ha democràcia ni llibertat?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Juan Cotino, ‘màrtir de la fe” (Castelló Notícies, 18/04/2024)

  És un deure de l’Església pregar pels difunts. Per tots els qui han mort, siguen qui siguen. I per això el 13 de juliol de 2020, a la parr...

MONTSERRAT