dissabte, 11 de novembre del 2017

Amnistia Internacional i els Jordis (VILAWEB/ONTINYENT, 11.11.2017)

En la guerra bruta que l’estat espanyol duu a terme contra el govern de Catalunya i contra Òmnium i l’ANC, el govern del Sr. Rajoy i la fiscalia tenen l’ajuda inestimable i valuosa d’alguns mitjans de comunicació per intoxicar l’opinió pública.

El diari El País, i no és l’únic, està manipulant constantment els seus lectors. Aquest mitjà de comunicació deia que Amnistia Internacional (AI) no reconeix Jordi Sànchez i Jordi Cuixart com a presos polítics. I és veritat que AI no diu literalment que els dos Jordis siguen presos polítics, però la seua nota deixa entreveure que sí que ho són.

La pàgina web d’AI recull una nota del 3 de novembre, on aquesta organització humanitària en defensa dels Drets Humans manifesta que ‘mantenir en presó provisional Jordi Sànchez i Jordi Cuixart és un pas en la direcció equivocada’. Per això AI mostra ‘la preocupació per la decisió de la justícia espanyola de mantenir en presó’ els dos dirigents d’aquestes entitats sobiranistes.

En la mateixa pàgina web, el 18 d’octubre, AI manifestava que ‘l’acusació de sedició i presó’ per a Jordi Sànchez i Jordi Cuixart ‘constitueix restriccions excessives del seu dret a la llibertat d’expressió i de reunió pacífiques’ i per això demanava a les autoritats ‘que retiren eixos càrrecs i posen fi d’immediat a la presó provisional’ d’aquests dues persones. Per a AI per tant, la presó de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart és ‘desproporcionada’ i per això reconeixen que la mesura de la justícia espanyola és ‘un pas en la direcció oposada’.

Si AI no creguera que els dos Jordis són presos polítics (tot i que AI no ho especifica d’una manera clara) no parlaria de la decisió de justícia espanyola com ‘equivocada’, ni tampoc mostraria ‘preocupació’ per la detenció d’aquestes persones, ni diria que l’acusació de sedició i presó per a Jordi Sànchez i Jordi Cuixart constitueixen ‘restriccions excessives’, ja que, segons AI aquestes mesures coarten ‘la llibertat d’expressió i de reunió’.

Per això, tot i que AI no diu literalment que els Jordis siguen presos polítics, sí que demana a l’estat espanyol que es ‘pose fi d’immediat a la presó provisional’, ja que aquesta mesura de la justícia espanyola és considerada per Amnistia Internacional com a ‘desproporcionada’, per la qual cosa AI està assenyalant una irregularitat en aquest empresonament. És el mateix que ha dit The Times, quan parlava dels ‘presos de Rajoy’.

Per altra part el diari El País fa realitat allò d’‘una mentida repetida mil vegades acaba sent veritat’. Quin canvi del diari El País de fa 40 anys a El País d’ara, sotmès en tot a la coalició PP-PSOE.
Finalment resulta del tot immoral que la fiscalia diga que revisarà la presó als consellers de la Generalitat ‘si acatan la Constitución’. Si aquests consellers estan acusats de rebel·lió, sedició i malversació, i estan empresonats per risc de fuga, el fet d’acatar la Constitución redueix el risc de fuga? I després diran que els consellers empresonats no són presos polítics! Com els dos Jordis.
I una última cosa: tant que parla el PP de colp d’estat per part de la Generalitat de Catalunya, ara fa un any el PP de Cristina Cifuentes, a l’Assemblea de Madrid, es negà a  condemnar el colp d’estat franquista de 1936.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Juan Cotino, ‘màrtir de la fe” (Castelló Notícies, 18/04/2024)

  És un deure de l’Església pregar pels difunts. Per tots els qui han mort, siguen qui siguen. I per això el 13 de juliol de 2020, a la parr...

MONTSERRAT