dimecres, 26 d’abril del 2023

«Allí no et faran res» (Castelló Notícies, 15/04/2023)

 Aquestes són les paraules (molt poc delicades i gens respectuoses), que un fisioterapeuta li va dir a la meua germana, quan va saber que aniria a fer els exercicis de rehabilitació al Centre de Salut de l’Alcúdia.

Després de la fractura de tíbia i peroné, amb el turmell també fet malbé, que va patir la meua germana, va ser intervinguda, el setembre passat, amb una gran professionalitat, pel Dr. Ernesto Fernández a l’hospital La Ribera.

Després de dos mesos i mig sense poder posar el peu a terra, la meua germana havia de començar la rehabilitació. El despectiu: “Allí no et faran res” d’aquest fisioterapeuta, volia influir en la meua germana perquè es deixara la rehabilitació al Centre de Salut de l’Alcúdia i anara al seu centre (pagant), perquè allí “sí que milloraries i avançaries molt més en la recuperació, que en el Centre de Salut de l’Alcúdia. Per que allí no et faran res”.

Evidentment, la meua germana no va fer cas d’aquest fisioterapeuta (interessat en que anara al seu centre), que menyspreava l’excel·lent treball de les fisioterapeutes Mª José Vidal i Neus Ferri, que amb una gran professionalitat i sol·licitud atenen i ajuden els malalts de rehabilitació en la seua recuperació.

Puc dir que durant aquests mesos d’exercicis de rehabilitació de la meua germana, les excel·lents fisioterapeutes, Mª José Vidal i Neus Ferri, han fet, amb ella i amb altres “fracturats” (de genoll, cama o braç), un treball magnífic. I és que malgrat la gran quantitat de pacients que tenen al llarg del matí, Mª José i Neus sempre han estat atentes i sol·lícites a corregir o a rectificar algun moviment erroni, a manar nous exercicis i a encoratjar els malalts, per tal de recuperar aquell braç o aquella cama que s’havia fracturat.

Les fisioterapeutes del Centre de Salut de l’Alcúdia fan un magnífic treball, que no té res a envejar al que fa el fisioterapeuta, que, amb el seu despectiu: “Allí no et faran res”, volia desacreditar la gran professionalitat d’unes excel·lents fisios, com ho són, a l’Alcúdia, Mª José Vidal i Neus Ferri, a qui vull expressar la meua gratitud per la seua atenció, sol·licitud i amabilitat.



Encoratjar i animar els pacients en la seua recuperació, com ho han fet Mª José i Neus, és un motiu d’orgull per a la Sanitat Pública, que, naturalment, necessita més recursos i més atenció per part dels nostres polítics, que haurien de prioritzar l’atenció als malalts i als ancians.

De l’“Allí no et faran res”, com assegurava aquell escèptic “profeta” de desventures, he pogut comprovar que la meua germana ha millorat i molt, amb la rehabilitació que, amb gran professionalitat, han dut a terme Mª José Vidal i NeusFerri.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Emili Marín: un homenot del País Valencià (01/04/2024)

La nit de Pasqua, l’amic Emili Marín ens ha deixat per passar a la casa del Pare. Després d’una llarga i fecunda vida al servei de l’Evangel...

MONTSERRAT