dijous, 25 de març del 2021

No pensar, no debatre, no votar (VILAWEB/ONTINYENT, 14/03/2021)

 

Això és el que pretén l’estat (govern i judicatura) pel que fa a l’activitat parlamentària dels diputats del Parlament de Catalunya. I és que una vegada i una altra, la Fiscalia espanyola actua sobre les decisions que prenen els diputats catalans. Només cal recordar que la presidenta Carme Forcadell va ser condemnada a presó per un ‘delicte’ tan abjecte com permetre un debat parlamentari.

Ara de nou, la Fiscalia ha posat una querella contra qui ha estat fins ara president del parlament, Roger Torrent, i part de la mesa, per una resolució sobre la monarquia. Quan un parlament no pot debatre i votar, deixa de ser un parlament i n’hauríem de dir un “Callament”, ja que s’hi nega als diputats el dret de parlar i se’ls obliga a callar.

És el que veiem també amb la mesa del Congrés espanyol, que ha censurat, una vegada i una altra les iniciatives sobre la regularització de fons del rei emèrit Juan Carlos. PSOE, PP i Vox s’acullen a la protecció de dades per evitar la compareixença de la directora de l’Agència Tributària. I és que al Congrés de Diputats tampoc no es pot parlar de les activitats del rei emèrit. Per això la mesa del Congrés ha rebutjat diverses iniciatives presentades pels partits que volen parlar (en un parlament) sobre el rei Juan Carlos.

I pel que fa a les comissions d’investigacions sobre el rei emèrit, ha passat el mateix. És el que passarà amb la petició conjunta (que anirà a la paperera) que ERC, JUNTSxCat, PDECat, CUP, PNB, BILDU, BNG, Más País i Compromís han registrat per a crear-ne una.

Quan en un parlament no es pot parlar ni votar, quin sentit té tindre una cambra per a decidir o debatre?

La Fiscalia, tan zelosa a prohibir els drets dels diputats a parlar sobre el que consideren oportú, no n’és gens pel que fa al xat dels militars retirats que demanaven afusellar 26 milions d’espanyols, que ells qualificaven d’una manera “curiosa”. I és que la Fiscalia no ha considerat delicte d’odi el xat dels militars. Però sí que són delictes d’odi les cançons de Pablo Hasél. I mentrestant, el president Pedro Sánchez (“¿de quien depende la Fiscalía?”) mira cap a una banda. I després diuen que tots els espanyols són iguals davant la llei.

Per això als diputats del parlament de Catalunya se’ls prohibeix de pensar, parlar i votar. Només poden debatre i votar el que estiga d’acord amb el que volen PSOE, PP, Ciutadans i Vox.

Per altra part, i a petició de la Fiscalia, ja s’ha revocat el tercer grau als set presos polítics catalans que el dimarts 9 van entrar a la presó de Lledoners. I és que com que l’estat espanyol no pot guanyar l’independentisme a les urnes, tanquen a la presó els líders sobiranistes. Cal recordar que als presos independentistes se’ls ha fet entrar a la presó perquè no s’han penedit pel que van fer. I els Srs. Barrionuevo i Vera, condemnats a deu anys de presó per segrest i tortures (i que en van eixir en tres mesos), es van penedir dels crims pels quals se’ls condemnà?

I mentrestant, el jutge de l’Audiència Nacional, Manuel García Castellón ha ordenat que es pose en llibertat el comissari Villarejo perquè la Fiscalia ha retirat la petició de presó.

L’estat espanyol, i d’una manera especial la Fiscalia, vol que el Parlament de Catalunya no siga sobirà sinó un parlamentet bonsai, retallat i estèril, on els diputats no puguen pensar, parlar ni votar res que puga molestar l’estat.

Si el que passa al Parlament de Catalunya, amb la permanent censura de l’estat, passara a Rússia, la Unió Europea no ho permetria.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Emili Marín: un homenot del País Valencià (01/04/2024)

La nit de Pasqua, l’amic Emili Marín ens ha deixat per passar a la casa del Pare. Després d’una llarga i fecunda vida al servei de l’Evangel...

MONTSERRAT