dissabte, 6 de febrer del 2021

‘Atemptat a la salut pública’ (CASTELLÓ NOTÍCIES, 06/02/2021)

 Aquesta va ser l’afirmació de la Dra. Magda Campins, cap del servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron de Barcelona, en relació a les eleccions al Parlament de Catalunya que tindran lloc el diumenge 14 de febrer.

Aquest “atemptat a la salut pública” el patiran els 75.000 catalans que formaran part de les més de 8.000 meses electorals. Tot i que el govern de Catalunya ha afirmat que les eleccions seran segures, la gent que per sorteig els ha tocat ser membres de les meses electorals, tenen por.

Aquestes persones que hauran de passar més de 12 hores als col·legis electorals, se’ls farà un test d’antígens els dies previs a les eleccions i aquell mateix dia se’ls prendrà la temperatura, se’ls donaran diverses mascaretes FFP2, un EPI complet, una pantalla facial i guants d’un sol ús.

Cal recordar que de 7 a 8 de la vesprada hi aniran a votar les persones que estaran en quarantena, és a dir, contagiats, contactes estrets i sospitosos.

La cabuderia, la insensibilitat i la incompetència del TSJ en obstinar-se a celebrar les eleccions aquest 14 de febrer, l’hauran de pagar els membres de les meses que estiguen al davant dels col·legis electorals. I per això més d’11.000 persones de les designades per a les meses, han presentat al·legacions per por al contagi. No només per por a contagiar-se elles, sinó també perquè poden contagiar les seues famílies.

Crec que si els magistrats que (amb la seua insensibilitat i imprudència) han determinat la data de les eleccions foren conseqüents, haurien de presentar-se voluntaris per constituir les meses. Però no ho faran. Perquè ells diuen però no fan. Tiren la pedra i amaguen la mà. I així decreten “un atemptat a la salut pública”, però ells es queden segurs a sa casa.

Una vegada més tenim la rebel·lió de les togues. I ja en van…. I el que és més greu: amb la seua decisió capriciosa, aquests magistrats estan jugant amb la salut dels membres de les meses. I és que com ha dit el Dr. Oriol Mitjà (El Nacional, 3 de febrer de 2021), investigador especialista en malaltes infeccioses, el diumenge 14 de febrer, “els membres de la mesa poden posar en risc la seua vida”. Com ha dit aquest investigador de l’hospital Trias i Pujol de Badalona, “és científicament impossible que no es contagie cap membre d’una mesa electoral”. I és que, com ha dit el Dr. Mitjà, “el 14 de febrer és un Nadal bis, ja que es permetrà l’eixida de persones contagiades”. Per això el Dr. Mitjà defensa que “el dret a la vida ha de prevaldre sobre el dret al sufragi”.

Josep Miquel Bausset





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Juan Cotino, ‘màrtir de la fe” (Castelló Notícies, 18/04/2024)

  És un deure de l’Església pregar pels difunts. Per tots els qui han mort, siguen qui siguen. I per això el 13 de juliol de 2020, a la parr...

MONTSERRAT