diumenge, 16 d’agost del 2020

I després diuen que no són nacionalistes (VILAWEB/ONTINYENT, 15/08/2020)

 Des de fa molt de temps, tant el PP com el PSOE, i fins i tot més encara Ciutadans (i en el seu moment UPyD), ens volen fer creure que ells no són nacionalistes. I que nacionalistes són el PDeCAT, el Bloc, la CUP, ERC o el PNB.

No són nacionalistes però s’emboliquen amb la bandera d’Espanya tant sí com no, com hem vist al llarg de la seua carrera política als Srs. Rajoy, Aznar, Sánchez i Rivera, entre més. S’emocionen amb l’himne espanyol i amb la bandera d’Espanya, que no poden ser xiulades. I encara una dada més: el que va determinar l’aplicació de l’article 155 a Catalunya, fa tres anys, va ser el nacionalisme dels qui el van aprovar  perquè ‘antes roja que rota’.

Ens volen fer creure que ells no són nacionalistes i que nosaltres, els ‘nacionalistes’ (els qui sí que ho reconeixem), i només nosaltres, estem obsessionats amb els signes d’identitat, amb les banderes, els himnes i les pàtries. I ells no. Però a la mínima cauen en el propi parany. Perquè diuen que els qui ells acusen de nacionalistes (com si això fóra un pecat mortal), sobretot catalans i bascos, no s’ocupen dels problemes reals dels ciutadans i només estan per les banderes i pels himnes. I que el que cal fer és governar i no ser ‘aldeanos’, expressió que va utilitzar fa uns anys la Sra. Punset.

Però fa dos anys, quan alguna batlessa, amb molt bon criteri, va decidir que les bandes de música no tocaren l’himne espanyol a l’eixida i a l’entrada de les processons, aquests que diuen que no són nacionalistes van anatematitzar les batlesses de Real de Gandia i de Sueca, contràries a l’himne en aquests actes, o els batles, com el de l’Alcora, que van amagar la bandera espanyola. Però no havíem quedat que ells no són nacionalistes? No ens deien que el que interessa a la gent és un bon govern i no els himnes i les banderes? I com és que ells, que no són nacionalistes, es van irritar (i de quina manera) per una qüestió d’himnes i de banderes?

L’última ‘perla’ d’un que s’anomena no nacionalista ha estat el Sr. Fernando Giner, regidor de Ciutadans a l’ajuntament del Cap i Casal del País Valencià. En el seu compte de Twitter, el 10 d’agost passat posava la foto d’una bandereta espanyola clavada a unes dunes, un espai natural protegit, amb el següent text: ‘Lo bien que luce nuestra bandera, la de todos, esté en el lugar donde esté ¿no creen?’. El regidor de Compromís a l’ajuntament de València, Sergi Campillo, recordà al Sr. Giner que a les dunes no s’haurien de posar banderetes. El Sr. Giner respongué que ‘Nunca invadiría los espacios protegidos de las playas’, sense que censurara la bandereta a les dunes, perquè ‘lo bien que luce nuestra bandera, la de todos, esté en el lugar que esté ¿no creen?’. Doncs no. A les dunes no ‘luce bien’.

Cal recordar (i diuen que no són nacionalistes) que fa dos anys llargs, en temps del PP al govern espanyol, la ministra de defensa i el ministre d’educació firmaren un acord perquè els alumnes espanyols pogueren estudiar a l’escola els ‘símbols nacionals’ (espanyols) i un temari per reforçar la imatge de les forces armades i la monarquia.

Però la cirereta del pastís, dels qui diuen no ser nacionalistes, la va posar qui va ser líder de Ciutadans al Parlament de Catalunya, en el seu discurs del dijous 1 de març de 2018. La Sra. Inés Arrimadas, en un moment de la intervenció, va dir que si alguna cosa bona havia tingut el Procés català, és que ha ‘despertado el sentimiento de patriotismo cívico en España’. I ho digué diverses vegades. La traí el subconscient? No diuen que no són nacionalistes?

Per altra part, també ha estat ‘emocionant’ la resposta dels qui diuen no ser nacionalistes en la defensa de la lletra de l’himne espanyol que cantà Marta Sánchez en un concert el 14 de febrer de 2018 al Teatro de la Zarzuela (‘Rojo, amarillo, colores que brillan en mi corazón y no pido perdón’). Aquest enaltiment de la lletra de l’himne, no és un gest nacionalista? Aquesta lletra va ser elogiada amb felicitacions públiques, tant pel Sr. M. Rajoy com pel Sr. A. Rivera. En aquesta línia cal tindre en compte que l’eurodiputat valencià Estebán González Pons, va demanar que Marta Sánchez cantara l’himne espanyol a la final de la Copa del Rei de futbol que havien de disputar el Barça i el Sevilla.

I després diuen que no són nacionalistes!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Juan Cotino, ‘màrtir de la fe” (Castelló Notícies, 18/04/2024)

  És un deure de l’Església pregar pels difunts. Per tots els qui han mort, siguen qui siguen. I per això el 13 de juliol de 2020, a la parr...

MONTSERRAT