diumenge, 19 de maig del 2019

"Si Puigdemont vol continuar en política és el seu dret" (LEVANTE-EMV, 06/05/2019)

Així s'expressava el ministre portantveu del govern de l'Estat, el Sr. Íñigo Méndez de Vigo, en declaracions als mitjans de comunicació el 28 d'octubre de 2017. El Sr. Méndez de Vigo, que confiava (i desitjava) que el president Puigdemontfóra derrotat a les urnes i no tinguera cap opció de ser investit President del govern de la Generalitat, deia que "seria bo que el Sr. Puigdemont es presentara a les eleccions del pròxim 21 de desembre". El Sr. Méndez de Vigo afegia encara, que "el govern rebria de bon gust la participació de Puigdemont a les eleccions". De fet, ni el govern de l'Estat ni els jutges, no van poder impedir que el president Puigdemont encapçalara la llista de Junts per Catalunya a les eleccions al Parlament de Catalunya de desembre de 2017. Quan en aquelles eleccions la llista de Puigdemont va ser la força sobiranista més votada i el PP va traure quatre diputats, el somriure del Sr. Méndez de Vigo (i de tot el govern de Rajoy) es congelaria.
El cinisme del Sr. Méndez de Vigo i ara el de la JEC és més gran del que mai podríem haver imaginar. Per una part, el govern del Sr. Rajoy animava el president Puigdemont a presentar-se a les eleccions i per l'altra (amb l'ajuda inestimable dels jutges) impedia que el Sr. Puigdemont fóra investit President de la Generalitat el gener de 2018, tot i que comptava amb la majoria dels vots del Parlament de Catalunya. Ara és la JEC qui ha prohibit que el president Puigdemont (i no només aquest candidat) poguera presentar-se a les eleccions al Parlament Europeu. Una JEC que ha rebut la desaprovació del Suprem.
Si el Sr. Méndez de Vigo assegurava l'octubre de 2017 el dret del president de Catalunya "a continuar en la política", ¿per què davant la possibilitat real de ser investit president de la Generalitat, el govern de l'Estat obstaculitzà "por tierra, mar i aire", que Puigdemont poguera continuar en la política i ara la JEC volia impedir que poguera presentar-se al Parlament Europeu?
És la congruència i la coherència d'un govern que deia qui podia ser president de Catalunya i qui no ho podia ser i d'una JEC que fa el mateix amb les eleccions europees vetant candidats.
Per això el nivell de democràcia de l'Estat està sota mínims. Era el govern del Sr. Rajoy que prohibia el color groc, que qualificava de terroristes les protestes ciutadanes, que empresonava polítics que en un altre país europeu estarien en llibertat, que atacava la immersió lingüística, que prohibia llibres, que manipulava la "seua" televisió i que deia que TV3 no era imparcial, que no admetia la professionalitat dels mossos o que ofegava les finances de la Generalitat de Catalunya i del País Valencià i fins i tot que atacava els mestres acusant-los d'adoctrinar els alumnes. llengua) no era legal.
Mentrestant la Justícia espanyola ha aguantat sentències desfavorables de tribunals europeus sobre el cas Puigdemont. I passa que, el que perd la Justícia espanyola a Europa o bé a les urnes (en les eleccions del 28 d'abril el PP va aconseguir un sol diputat a Catalunya) ho vol guanyar l'Estat als despatxos, amb una JEC més que polititzada i totalment parcial.
I així ens trobem amb un "gran" govern del PP que perseguia les urnes (sense trobar-les) i reprimia els vots de l'1 d'octubre de 2017 amb colps de porra. I un Estat que amb la JEC prohibeix que ciutadans que a Europa són lliures, puguen presentar-se a unes eleccions.

L'Evangeli i la Regla de Sant Benet ens ensenyen a respectar l'adversari i a no fer trampes, ja que la convivència es basa en un joc net i en unes regles respectuoses amb tothom.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Juan Cotino, ‘màrtir de la fe” (Castelló Notícies, 18/04/2024)

  És un deure de l’Església pregar pels difunts. Per tots els qui han mort, siguen qui siguen. I per això el 13 de juliol de 2020, a la parr...

MONTSERRAT